Vecka 51 Stockholm Härnösand

Måndagen åkte vi tåg från Tomelilla vid 10 tiden. Sedan bytte vi till X2000 mot Stockholm, här mumsade vi på vin och grillade kycklingben och pastasallad som vi hade med i vår matsäck. Vi tog tunnelbanan till Stureplan och gick sedan till vårt hotell som låg bakom Dramaten alltså ganska centralt. Kvällen gick vi ut och åt Kina mat. Det var kallt som attan i Stockholm så det blev ingen längre promenad. Efteråt satt vi på rummet och drack Kahlua och kaffe. Vi satt och pratade om när tåget skulle ta oss härifrån på onsdagen då det visade sig att Bengt inte hade någonting kvar av våra resahandlingar. Efter rannsakning och funderingar kom vi på att de nog fanns kvar i receptionen så han fick gå ner där och tack och lov var det så....förvirrade karl.
Tisdagen var vi på Naturhistoriska museet och Cosmonova fast först gick vi till Humlegårdsparken för en promenad det hade snöat så fint på natten så Stockholm var inte bra kallt nu utan även vitt. Hade en trevlig dag då vi fick se och lära oss en del nytt och intressant. På Cosmonova tittade vi på en 3D film om Dinousarier och en 180 gr film om Om havet. Båda var intressanta. Fast förståss.....Bengt gjorde av med våra inträdeslappar direkt vi kom dit, han hade tappat dom på golvet....förvirrade......Efter museibesöket tog vi tunnelbanan till Cityterminalen, vi åt på Jensens Böfhus, och gick sedan via Hötorget till Stureplan till vårt hotell. Där det åter igen serverades kaffe och Kahlua. Ja och kanske nån Baccardi Razz också.
Onsdagen blev det packning och promenad i city, gick till Sergelstorg och tittade på julmarknaden (här handlade vi julklapp till Julia) tittade även på NK:s julskyltning som är hur fin som helst. Annars är det mycket gatuarbete inne i city. Tåget till Sundsvall gick vid 12:30 så det blev inte mycket tid över. Vi fixade lite matsäck till det också med bröd mm. En behaglig resa där vi satt och kopplade av läste, stickade och bara hade de lugnt och skönt. I Sundsvall kom vi ut i riktig kyla brrrr säkert 16-17 grader minus. Bengt gick och hämtade vår micro bil två framsäte. Vi fick fälla båda framstolarna för att sätta våra väskor i baksätet (kalla det baksäte är till att ta i) sen körde vi till Clas Olssons och handlade lite och vidare till Ikea där vi köpte flyttlådor till Mattias, kan ju berätta att det inte var en enkel uppgift att få in dom också bakom våra framstolar. Hittade till vårt hotell (överdrift igen) där vi checkade in i ett svinkallt rum. Bestämde med Mattias att vi skulle gå och möta honom och sedan äta italiensk mat vilket inte blev så bra eftersom dom redan stängt kl var ju 21 nu. Så det blev hemkörd mat istället. Pizza, hamburgare och kebabtallrik. Mattias hade skolarbete på torsdagen så vi fick en nyckel så vi kunde vara där istället för på vårt iskalla rum. Var ute och gick i Härnösand fast det blev en kort runda det var minus 22 grader så  det bet ordentligt i kinderna. Vi shoppade lite mat så att vi kunde laga tacogratäng på kvällen (Mattias) och jag bakade en morotskaka som skulle vara till avslutningsfikat för gänget. Det blev packat kläder och lite grejor så i alla fall 6-7 lådor blev fulla. Vi packade även ihop våra saker så att vi kunde ta en resväska med hem med Mattias saker. Fredagen som var avslutningsdag, checkade vi ut efter frukost och körde till Mattias lägenhet, sedan gick vi till domkyrkan (tydligen sveriges enda vita) där avslutningsceremonin skulle hållas. Var lite julmysigt, med julpsalmer och solosång av en jätteduktig men supernervös tjej. Pin och diplom delades ut till alla eleverna. Sedan var det fika hos en av tjejerna med olika sorters fikabröd. Bengt o jag o Mattias gick till den italienska restaurang för att denna kväll få mat där....men ack nej idag hade dom inte hunnit öppna....ha, ha. Så nu fick det bli kinamat istället. Bengt och jag fördrev timmarna i Mattias lägenhet innan vi vid 21:30 tiden körde till Sundsvall. Tåget skulle inte gå förrän kl 23:45. Blev ytterligare lite försenat så vi gick till en McDonalds restaurang i närheten för vänthallen i Sundsvall var isande kall och det är inte kul när det är 20-25 minusgrader. När tåget väl kom var det skönt att krypa ner i sin säng och låta sig vaggas till sömns.

Det snöade fin i Humlegårdsparken

Härnösands domkyrka

Det är fint i Härnösands gamla kvarter

Kall morgon i Härnösand

Mattias tillsammans med sina "korta" klasskompisar

Lilla hyrbilen.

Vi kom hem till Tomelilla vid middagstid på lördagen. Andreas som kommit hem med sin familj igår hämtade oss i Ystad. Det blev till att shoppa lite mat direkt eftersom vi skulle ha nattgäster och Bengt och grabbarna skulle äta hemma hos oss. Sedan blev det äntligen dax att få träffa Sarah o Johanna igen. Kul att se dom även om det "bara" är en månad sedan jag var hos dem.
Vi åkte till Ystad igen vid 16 tiden för att äta på bröderna M innan vi åkte till Malmö och Peter Jöbacks julkonsert. Det var inte helt fina vägar men hyfsat och konserten var underbar.....
När konserten var slut blev vi glada för nu hade det slutat snöa.......trodde vi.......vägen hem var inte en dans på  rosor var fruktansvärt mycket snö och det snöade massor, vindrutetorkarna frös, det blåste snö över vägen ja det var inte alls roligt minsann. Ringde så att vi kunde hämta Andreas också på vägen hem så att man slapp köra fler gånger i detta vädret. Fast vägarna från Ystad och mot Tomelilla var inte alls så dåliga och det snöade inte lika mycket.

Dessa 2 gullungar med pappa väntade hemma hos oss. Sen var Johanna såklart också där och hon var lika efterlängtad.
Här hemma hade "grabbarna" haft kul förstod vi när vi kom hem. Det blev till att göra pyttipanna på resterna av deras porterstek och steka ägg till nattamat. Gott, gott.
Det blev sent i säng allt medan snön vräkte ner.......när vi vaknade och ätit frukost blev det till att skotta ut våra nattgäster bilar.. Idag blir det väl nån promenad i snön för nu lyser även solen och det är faktiskt vindstilla ....tänk i Skåne.

Titta vad som fanns under snön....en röd bil.

När jag skulle fylla på fågelmaten fick jag göra denna gången dit ut. Snön nådde mig över knäna precis.

Sarah o Johanna. Klänningen har Johanna sytt till Sarah

Sarah har inte tid att posera för fotografen längre. Det är roligare och köra med Emmas dockvagn.




Vecka 50

Hej och hå, vad fort en vecka kan gå. Denna vecka har det inte varit lika många "tvungna" besök hos doktor och så. Men har varit och tränat kondition + styrka 2 dagar i alla fall. Måndagen var jag och Yvonne och lyssnade på Anders Ekborgs julkonsert på Ystads teater....brrrrr när han sjöng Oh Helga natt stod alla håren upp. En trevlig konsert som gör att man närmar sig julkänslan. Onsdagen var jag med Y-town Linedancers och provad choklad på Choklad Biten. MMMMMMMM fast inte Marabou. Fick en hel del teori om kakao mm som var riktigt intressant. Sedan fick vi göra en mjölkchoklad kaka med en pepparkaka i......det finns kvar oäten än så länge. Därefter fick vi smaka små choklad bitar med olika % kakao i. Det som fastnade mest var nog 76 % lagom söt och besk, tycker jag. Blev ju lite shopping av olika tryfflar såklart också. Fördelen med denna choklad är att man inte orkar äta så mycket.... Lördagen var vi tillsammans med far, Inga, Moster, Åke, Mia o Jerry och såg Svensson, Svensson. Skönt att få skratta i 2 timmar som bar flög iväg. Jättetrevligt tyckte vi alla att det var.
Resten av tiden har det blivit julstädning, bäddning av extra sängar mm.
Idag har vi varit vid Forsamölla och gått en liten sväng, lite varma koppen och macka där vid fallet var inte alls dumt. Sedan körde vi till Sankt Olof och hälsade på Hjördis o Ingvar och gav dom en julblomma. Trevligt att träffa dom är jättelängesedan tyvärr.
Nu......är det utlyst julefrid hos mig. Finns bara lite småsaker kvar att ordna. Granen är klädd, klapparna är köpta och inslagna, städat så det räcker, allt tvättat mm mm. Nu ska vi bara ha det skönt och umgås med barnen efterhand som dom dyker upp här hemma.

En underbar tulpanbukett från Lena och Eva. 1000 tack

Min vita amaryllis från jobbet står i blom.

Röd o vit amaryllis från Yvonne

Vid Forsamölla i eftermiddags

Bengt vilar ut efter välförtjänt arbete...Julefrid råder

Julklapparna är klara


Och som på beställning ikväll. SNÖ!!!!!!!!!!!!!

Tandemflygning i Hammar 23 juli 2009

Skriver detta på begäran från Åke:
Bengt och jag fick när vi firade 50 o 55 års dag varsin tandemflygning i Hammar. Har dragit på det länge, men den 23 juli blev det äntligen av.
Först var det meningen att vi skulle åka till Haväng för att flyga där uppe pga väder och vind. När vi satt och åt lunch fick vi nytt samtal att det faktiskt blev i Hammar.
Nåja vi körde dit tillsammans med Tvättis (som såklart inte kunde låta oss göra detta själva) och Kerstin o Kenneth. Nere i Kåseberga fanns även Pia o Sven-Erik, Jutta o Tommy, Egon o Kicki.
När vi kom ner dit så var det ingen vind så då gick det inte att flyga, vicken tur att vi hade kaffe o kaka med att fördriva tiden med.
Efter många om och men kom ialla fall lite vind så vi kunde upp och flyga.....och det vill jag bara säga: SICKEN KICK. Det var så himla kul och skönt och häftigt ja vad ni vill, så jag tänker lägga pengar på att göra detta en gång om året (istället för golf).
Här är lite foto från denna sköna dag.

Samlade runt kaffebordet, undrar om Kenneth o Sven-Erik har huvudvärk?

Redo för flygtur, Tvättis????kontrollerar utrustningen

Jag och Pierre (min pilot) i startgroparna

Bengt med sin "pilot"

Det är många tåtar som ska kopplas ihop

Men när väl allt är på plats bär det iväg (jag o Pierre)

Här är både Bengt o jag på samma bild.

Bengt med "pilot"

Jag o Pierre

Vi gjorde många häftiga svängar över böljan den blå...

Tack Pierre för en underbar åktur

Snygg landning av Bengt. Det gjorde vi båda nedan kommer Tvättis landning.....

Vige Tvättis. Ha, ha, ha

3 mycket nöjda och glada tandemflygare som skålar i champagne.




Vecka 49

Har gått över till veckodatering, hinner inte uppdatera så ofta så det får bli såhär istället. Veckan som gått har rusat i 190 känns det som. Måndag: Bengt o jag var hos kranskärlssjuksköterskan Elisabeth. Jättebra och trevligt. Många frågor som vi båda fick svar på. Ska träffa henne om 1 månad igen. Ser fram emot det. Inte så mycket jag kan ändra på vad gäller kost, motion och dylikt. Lite linedance på kvällen. Tisdag: in till Ystad igen för provtagning på medicinmottagningen. Onsdag: klippning hos Pia, både Bengt och jag. Lite linedance ikväll igen. Torsdag: till Ystad för träning på rehab och träff med sjukgymnasterna. Gick bra, det var lite intervall träning (så skönt, kommer att börja på egen hand igen på Nautilus om nån vecka) sedan styrketräning.På kvällen var det avslutning med partnerdansen i linedance som vi hade med jultallrik. Gott.  Fredag: till Ystad för EKG och sedan träff med cardiologen. Känns skönt att man blivit väl omhändertagen. Ja sen har det blivit lite julgardiner och tomtar på de korta tiderna som fanns kvar. På fredag eftermiddag hämtade körde jag tillbaka till Ystad för att hämta Natalie som ska vara hos oss i helgen.
På lördagen kom Agneta o Åke hit vid 9 tiden för extra frukost med bullar. Sedan körde vi till Nova Lund där Natalie fick handla för 500 kronor som hon fick i julklapp förra året, det fixade hon lätt på Gina Tricot. Därefter körde vi till Helsingborg för att fira Emmas födelsedag och för att gå på julmarknad på Fredriksdal.
På kvällen hade Emma beställt bord på Haket, trevligt ställe med prisvärd god mat. Kan rekommenderas. var hemma ganska tidigt i Tomelilla. Låg i soffan och såg film tillsammans med Natalie.
Söndag: lite julpyssel, sedan kom Egon o Kicki hit på middag och promenad ner till bion för att se; Luftslottet som sprängdes. Åh vad ska man nu titta på, tragiskt att det inte blir fler (fast kanske inte ändå - kvaliteten hade kanske inte  blivit bra).

Julmarknad i Tyskland 26-29 november

Vet inte om jag fick åka, men jag frågade inte så jag fick inte nej iheller... Nåja åkte iväg på torsdagen och hämtade upp Pia och Sven-Erik kl 07 i Nybrostrand. Vi hade bokat färja över via Gedser - Rostock. Där åt vi av Pias goda mackor med mycket mums, mums i. Väl framme provianterade vi i Rostock och så klart blev vi lika stressade som alla andra svenskar att vi for in i första bästa spritaffär och shoppade loss. Nåja nån tia hit eller dit spelar kanske inte så stor roll men ändå...
Vi körde lite runt i Güstrow innan vi hittade ut till hotellet (att det låg i utkanten var väl en överdrift - mitt ute i ingenstans är närmare sanningen). Efter att vi packat in våra grejor så körde Bengt och Sven-Erik tillbaka till "stan" för att köpa kex och ost. Detta visade sig vara lättare sagt och gjort, men dom kom i allafall tillbaka med en bit ost och bullar nåt annat hittade dom inte i "stan". Under tiden dom var i väg så provade vi ett vin av dom vi köpt. Inte helt fel.
Buffén som var kvällsmat var helt ok, kyckling och fisk var huvudrätt sen fanns det en massa salladstillbehör, rörer av olika slag mm.
Spelade lite Plump på kvällen som vanns av Sven-Erik tror jag.
Efter frukost som var helt ok, gick vi tillbaka till rummet för att förbereda oss för dagen. Det knackade efter en stund på vårt rum och utanför stod 2 tokar (nej tomtar heter det ju) med muggar i hand. Vi hade kvällen före fått en plastflaska som var plomberad och endast fick brytas i nödfall och detta var just ett sådant. Kära nån dom höll på att skrämma slag på både oss och dom andra hotellgästerna. När vi hämtat oss och fått i oss av nödfallsdrickan sp återgick vi till att förbereda oss för dagen.
Fredagen hade vi bestämt oss för att besöka julmarknaden i Rostock. Tog en taxi från hotellet och in till centrum, kostade bara 5 euro för alla, prisvärt. Gick omkring lite i byn, var i kyrkan en stor mastodont och tittade och tände ljus för nära och kära. Därefter gick vi till järnvägsstationen och tog tåget till Rostock ca 35 euro fram o tillbaka för alla. Ca 0,5 km att gå från stationen till centrum, kom in på ett torg och gick omkring där innan vi blev för hungriga och slank in på en restaurang där vi åt snitzel och jag tog tomatsoppa. Sedan gick vi ut och samtidigt började det regna ganska rejält så vi var väl inte helt entusiastiska över julmarknaden, vädret kan ha spelat roll. Vi shoppade inget men det blev i alla fall en mugg med glühwein innan vi tog tåget hem, ganska våta. Som tur var hade vi lite att värma oss med på tåget också. Taxi tillbaka till hotellet och sedan buffé och plumpspel som ikväll vanns av Bengt.
På lördagen var det fint väder och sol, så vi gick då till natur och djurparken som låg en liten bit från hotellet. Väldigt trevlig park med rådjur (eller nåt liknande) som man gick ibland. Vildkatter, lodjur och vargar. Det var väldigt trevliga gångar (klättervägar) bland djuren som gjorde det till en trevlig promenad. Ugglor fanns i en stor bur likaså ekorrar mm. Inomhus fanns det sedan fiskar och en vattentunnel där man gick under vattnet. Trevligt. Lite öl och vin och frukt innan vi gick hem var inte fel. Tillbaka till hotellet, åt vi lite mackor som vi gjort under frukosten och lagade lite kaffe. Sedan var det dags att packa ner badkläderna och gå till Oasen ett badland som också låg på gångavstånd och som även det ingick i vår hotellvistelse. Här fanns en simavdelning och en mera badavdelning med jaccuzi, jetström mm. Man kunde även simma ut en sväng. En bar såklart och massa solstolar där man kunde ligga och relaxa och dricka öl och glühwein. Inte fel.
Buffé igen på kvällen och plump som vanns av denna (Pia) med krossande siffror. Helgrekord. Och än så länge så är jag då oslagen.
Söndagen körde vi norrut mot Rostock till Calles som inte skulle ha öppet, men som det visade sig skulle ha i alla fall mellan kl 11:30 - 16. Men när vi körde in där vid 11 tiden kom det även 2 bussar och minsann då var där öppet i alla fall. Ja och här shoppade vi för allt vad vi kunde så att bilen blev full - och sen blir kanske vi det. Båten tillbaka till Gedser och sedan bilfärd hemåt. Stannade till vid Triangeln i Ystad för att äta pizza och det fick vi om än efter lite längre tid, strömmen gick nämligen för dom, stackare. Men den kom tillbaka så småningom så vi fick våra pizzor och kunde köra hem och packa ur bilen och hoppa i säng

Picknick på båten

Picknick på rummet

Middag på kvällen

Tokar - nä tomtar

Varg

Ugglor

Är detta månne ruggugglor????

Rolig vandring inne bland djuren

Förkrossande seger för denna!!!!!!!!!!!!!!


RSS 2.0