Jobb + tur till Skårhaugsnakken

Idag har det varit väldigt lite att göra, hade bara en liten operation som gjordes av en svensk....såklart. Vi har varit 6 i personalen varav häften var svenska. Vi fick faktiskt en akut patient men det var precis när vi gick av passet så det fick kvällspersonalen ta, tror att dom också häften svenska. Som det kan vara.....inte klokt egentligen.
Nåja.
Idag hade jag bestämt att tillsammans med kollegan från Gävle gå upp på Skårhaugsnakken ett fjäll på 520 meter, var uppe på sätern i början av min vistelse här, men vågade då inte gå upp dit. Så Anita och jag gick hem till våra lägenheter och fixade till lite mackor och vatten och iste att dricka och gav oss i väg. Det finns tidsangivelser där "stigen" börjar upp på de olika höjderna och faktiskt slog vi den första etappen med 5 minuter. Väl uppe på höjden kom vi upp på en härlig platå, med lingon, hjortron, blåbär och blommande lila ljung. Det blåste lite mera där, men vinden var härligt ljum (eller så var det vi som var riktigt varma). Ni kan tro det är härligt att sitta däruppe och äta mackor och bara se ut över fjordar, sjöar och snö (glaciär) beklädda bergstoppar, man hör till och med tystanden.  Uppe på platån fanns det även ruinerna av en stenhytte Nipehytta som var färdigbygd 1920, här hade bönderna skördefest, bl a. Stenar från berget runt omkring hämtades dit med hästar och släde för att 4 bönder skulle kunna bygga hytten. Det var inga småstenar man byggt den med,
Ja efter att ha ätit och beundrat utsikten och tagit lite foto var det dags att ta sig ner igen då, hittade lite kantareller som plockades och som just har avnjutits smörstekta på en macka. MUMS. Nu är det dags att börja röja och packa lite, får ha lägenheten kvar till imorgon kväll som tur är. Ska ju jobba imorgon och åker sedan härifrån 22.20 med nattbussen till Oslo...ska förresten försöka ta en "skatt" här fast jag inte har GPS:en med mig, men har en liten aning om var den ligger, får väl se om jag lyckas. Ha det bra alla.

Kom överrens med de kolleger som tog över efter oss att vi skulle vifta med nåt så de kunde se oss häruppe.

Nordfjordeid ligger i dalen, det var här vi startade....

Utsikt genom "fönstret" i Nipehytte. Vackert eller hur

Ett annat "fönster" i Nipehytte

Nu har man varit på 2 av dessa turer, så det finns 2 kvar om man kommer hit fler gånger.


Kommentarer
Postat av: mia

Jisses! vilka promenader du gör...Var det nån som såg ert viftande???....men vad vackert där är.

ha det så bra och välkommen him till skåne igen!!

2010-08-13 @ 09:46:17
URL: http://waldemarsikomstad.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0