Vecka 4. Mera snö och äntligen lite längdskidåkning

2 arbetsdagar denna vecka, man går verkligen på sparlåga, fast det behövs känns det som. Sover dåligt på nätterna, vaknar med huvudvärk, blodtrycket är ganska lågt under 100 i övertryck, så det snurrar till lite grann när man reser sig. Har träff med doktorn på tisdag så då blir det förhoppningsvis ändring på detta. Slutgnällt!!

Annars har det varit en helt ok vecka, kom en massa snö i onsdags eftermiddag igen och med blåsten så blev det ganska "böst" ute igen. Avslutade min rehab tid i Ystad och startade upp i Tomelilla i stället med mitt "fysisk aktivitets recept" var där i torsdags men hade bara samtal med sjukgymnasten så det blev till att åka till Nautilus istället och träna en timme. Sen blev det frisör besök för både Bengt o mig på torsdagseftermiddagen, praktiskt och ekonomiskt och miljövänligt. Ha, ha, ha.
På fredagen kom Bengt hem tidigt och vi gick ut och åkte lite längdskidåkning, grannen Pettersson har gjort fina spår ner till Örups slott som vi kunde följa. Nere vid slottet tog vi oss en kopp varm choklad, bra med värme och ny energi. Vi såg rådjur och kronhjort. Trevligt värre och det är väldigt vacker natur därnere som man aldrig ser är ju inte precis i närheten av allmän väg.
Helgen har varit lugn, bara slappat, sett på TV och varit ute och promenerat lite.

Avvaktande rådjur

Bengt i skidspåret

Jag i skidspåret

Örups slott, lite soft i snöfall


Vecka 3. Vinterpromenader är toppen

En skön vecka som började med en härlig vinterpromenad med Yvonne. Vi hade egentligen tänkt oss att gå från Hallamölla till Vantalängen men snöfallet fick oss att låta bli, var rädda för att vi inte kom upp för backen vid Hallamölla med bilen. Det fick istället bli Sträntemölla och Forsemölla. Vandringen där blev ganska så tung med många uppförsbackar och det var ju inte precis skottat i spåret om man säger så, men vi tog det lungt och fick en fin promenad ner till fallet, där vi fikade. Tyvärr glömdes kameran hemma men några foto med mobilen blev det i alla fall.
Annars har det varit 2 träningar på rehab i Ystad i veckan. Jobb fredagskvällen och hela lördagen, hade lite att göra så det var 2 lugna arbetsdagar.
Söndagen var det strålande solsken så då var det dax för en ny vinterpromenad, tillsammans med Egon, Kicki, Kerstin och Kenneth gick vi till Tryde och grillade korv vid gamla grustaget. Jägermeister, varm choklad med rom var inte heller dumt.
Annars inte så mycket denna vecka.

.


3 bilder från Forsemölla

Vecka 2

Ledig vecka. Har varit och tränat på rehab 2 gånger känns bättre igen nu. Varit på mammografi. Annars är det nerplockning av julsaker, tvätt av julgardiner och dukar, vindsröjning som har varvats hela veckan. Allt tar ju längre tid är det åldern eller lathet - när man vet att man är långledig tro?
Nåja fredagen bjöd vi hem Dagny och Eskil är länge sedan vi träffats, samt Karin och Anders som ett litet tack för att dom passade vårt hus när vi var i Stockholm, Härnösand. En trevlig kväll, spelade spel och satt och pratade.
På lördagen hade vi bestämt att köra till Falsterbo och gå ut på Måkläppen naturreservatet stängs igen den 31 januari för allmänheten så detta var sista chansen för mig i alla fall, jobbar sedan de andra helgerna. Vädret därute kan vara ganska hårt så vi hade klätt på oss ordentligt och hade väl ganska mycket tur med vädret. Faktiskt såg vi sälar därute också, det var ju vårt mål i huvudsak att få se säl i sin naturliga miljö. Dels såg vi dem ut mot öppna havet, flera små huvud som stack upp och kikade omkring, såg så mysigt ut men dom är så snabba så man hann aldrig med att fota dom. Däremot in mot Måkläppen så låg dom på isflak så lite foto fick vi med där.
Fikan med varm choklad, varm soppa och bullar smakade förträffligt när vi hittade lite lä bakom en strandvall.
Dagen avslutades med SkipBo spel innan vi utmattade hoppade i säng.
Söndagen ägnades åt veckohandling och inte mycket annat.
På väg ut mot Måkläppen

Jag, Johanna och Natalie har fått syn på sälar

Johanna, Natalie, Bengt och Mattias vid riggad kamera, den lille svarta pricken är en säl

Sälar

Vecka 1

Måndag: hos kiropraktikern för att rätta till resterna av ryggen. Därefter till jobbet och fullt ös som vanligt. Ganska mycket att göra men det är ju kul, för tiden går jättefort.
Tisdag: till Pia och Sven-Erik kl 16:00, vi glömde desserten och ostarna som vi skulle ha med, så j-la typiskt oss. Började med en runda i baren och goda ostar, jägermeister och öl. Därefter blev det älgkalvstek (i söndags hade vi biffar av älgkalvfärs sicken lyx) med helstekt lök, potatisklyftor mm. Till dessert blev det istället för vår mandelmusslor med hjortronsylt inte helt fel det iheller. Sedan blev det Plumpspel,,,,jag vann en runda och Sven-Erik en.
Onsdagen: efter en god frukost med allt man kan önska. Klädde vi på oss och gick en lång vinterpromenad längs havet, det hade snöat 1 cm under natten så det var hur ljust och fint som helst. Vid vändningen borta vid ett fort blev det bulle och varm choklad innan vi gick hemåt igen. Ja så härligt livet kan vara.
Sedan körde vi hem och fortsatte vår sejour på vinden där vi håller på en utrensning av stora mått.
Torsdag: idag var det tid för rehab i Ystad igen för första gången på flera veckor tror ända sedan vecka 50 jag var där. Det kändes ordentligt även om jag varit ute och gått många gånger där emellan. Fick bröstsmärtor och fick ta nitro under cyklingen men eftersom det inte hjälper får man väl tro att det är stentsmärtor och inget annat.
Fredag: denna dag hade jag bokat in för att Anna skulle jobba tillbaka tid till mig men tji fick jag, hon är sjukskriven så det är bara att bita i sura äpplet och jobba. Vi hade full aktivitet på op, men fick undan en hel del i hyfsad tid så man kunde åtminstone gå hem kl 15. Skönt.
Lördag: inget speciellt under dagen promenad och vindsröjning. På kvällen var vi hos Kerstin o Kenneth o spelade kort. God mat och dryck. och alltid lika trevligt. Stannade alldeles för länge såklart och fick gå hem i snöstorm, men det var ok för kläder hade vi med. Men att komma hem kl 03 är helt galet för oss gamle.
Söndag: vila


Vecka 53

Usch började måndagsmorgonen med att kravla mig upp ur sängen. Helt förstörd i ryggen och kan inte ta på mig strumpor. Ringde hela morgon på kiropraktiker och fick en tid kl 14:50. Var inte helt lyckat då jag ska jobba i natt och brukar sova på eftermiddagen. Men fanns inte mycket att göra åt det.
Mattias fick hjälpa mig på med strumpor och skor, var helt omöjligt för mig att kunna då dit, så att jag kunde komma ut och gå en liten sväng i alla fall, gick sedan och la mig och sov lite innan lunchen kl 13. Körde därefter till Ystad och fick ryggen uträttad, kändes genast mycket bättre. Gick och la mig igen när jag kom hem och sov sedan 2 timmar till. Gjorde tårta till nyårsfesten.
Sitter just nu på jobbet och har gjort alla sysslor som man kan göra, tänker gå och göra lite fruktsallad åt mig nu att mumsa på.
Tisdagen; så mycket bättre i ryggen, himla skönt. Idag packade vi ryggsäck med grill, korv och varm choklad och soppa och körde tillsammans med Mattias o Johanna till Ravlunda norra skjutfält. Här skulle finnas 6 st cacher som vi bestämt oss för att ta. Vädret var fantastiskt, kallt men blå himmel och strålande sol. Vi gick runt och hittade 5 cacher den sista gick vi tyvärr bet på. Vi körde hem igen vid 15 tiden för jag var ju tvungen att sova, skulle jobba i natt också. Klockan 15:30 ca ringde Emma och hade ont i vänster axel och svårt för att andas, hon tog sig till akuten och lungröntgen där visade ingenting och alla prover var bra så hon blev hemskickad igen. På jobbet blev jag uppringd 03:40 av akuten för att man behövde blodstillande vadd.
Onsdagen: fick ett SMS av Bengt vid 8:00 tiden att Emma var inne på sjukhus igen. Pratade sedan med Robin hon hade kommit in med ambulans, var i septisk chock, hade nu enligt skiktröntgen en massiv lunginflammation och blodförgiftning. Vi körde upp på eftermiddagen, hon låg på intensiven med ventrikelsond, artärtryck, syrgas, kateter mm. Läget var lugnt så vi körde därifrån senare på kvällen.
Torsdag: nyårsafton. Jobbade, hade en ganska lugn förmiddag. Körde sedan till Helsingborg o Emma för att fira nyår med henne och Robin. Var först och lämnade tårtor till Egon o Kicki där vi egentligen skulle varit. Emma var trött, illamående men ändå ok. Vi stannade över hemma hos dem så vi kunde besöka henne även nyårsdag innan vi körde hemåt igen.
Fredagen; städade, plockade undan och tvättade. Var riktigt skönt att få huset iordning efter alla juldagar. På kvällen blev det en god middag med vin.
Lördagen: Pia kom hit sedan satt vi hela dagen med datorer och pusslade och bokade vår resa till Skottland. Blev riktigt bra till slut tror vi, men tid tog det. Bengt fick köra ner och hämta Sven-Erik så att dom kunde laga till lite mat till oss.
Söndagen; lugnt och stilla bara. Gick till macken annars bara vila.

Bilder från Haväng kommer senare, Mattias har inte lagt in dom än

Här i detta träd fanns en cach. Underbart väder och utsikt.

Grillad korv och varm choklad. Mums.

Vecka 52. Julaveckan.

Ja nu börjar alla droppa in en efter en. Mattias kom ner på måndagen. Emma kom tillsammans med Robin och deras 2 katter Julle o Nessan på tisdagen redan. Själv arbetade jag första arbetspasset på tisdagskvällen, hade mycket att göra hela kvällen och fick inte nån kvällsmat, så nu är man inne i rullorna igen.
Lillejulafton skulle vi fira hos Agneta o Åke och dit hade jag önskat Lena Ljung-Persson för att hon skulle visa för alla hur man gör hjärt- och lungräddning. Vi hade en trevlig stund och de flesta passade på att prova på detta, känns bra att man vet att alla kan, bara att hoppas att man inte behöver använda sina kunskaper.
Som vanligt var det massor av god mat, lax, ål och en massa annat så vi åt och stoppade i oss av allt. Vi väntade dock med gröten eftersom Sarah började bli trött så blev det julklappsutdelning före istället. Det fanns bara en tomteluva så det blev Bengt som fick agera tomte - kan nog inte säga att han uppskattade det helt, men men.
Blev ganska sent, men det blev ändå en del spel innan vi kom i säng. Bengt o jag ligger i TV-rummet så vi för ju gå och lägga oss sist.
Julafton åt vi frukost tillsammans innan Emma o Robin åkte till Malmö för att fira lite jul där också. Vi åt lite julmat, har bara sill, ägg, skinka till lunch. På kvällen åt vi kalkon med potatis, brysselkål, gele. Gott med "riktig mat".
Nu var det dags för tomten att komma, det fick bli undertecknad, vi delade bara ut några få paket mest till Sarah så hon fick träffa en "riktig" tomte. Som tur var blev hon inte rädd, hon var lite reserverad men vågade både komma fram till tomten och krama om den. Härligt.
Sedan hade vi vår vanliga utdelning där man öppnar paketen en och en så man hinner med att se alla fina klappar.
Bengt o jag fick; "ett flasklås - pussel med vinflaska och lösa innan man får ut vinflaskan", fågelholk, middag för 2 på någon restaurang i Sverige, jag fick fotbad, Bengt fick dvd med Nöjesmaskinen.
Sedan fick jag av Pia; en fin telåda och temugg, av Zenitha fick jag en middagsbok, äggkokar tidtagare, spritsar till choklad t.ex.
Juldagen bjöd vi hem Kerstin o Kenneth för att spela Texas H poker. Bengt, jag och Johanna gick ner till Kvantum för att handla lite mat, sedan när vi kom hem blev alla uppdelade i lag, städ och matlagnings och på så sätt fick vi ordning i huset och maten klar tills dom kom. Blev en trevlig kväll, där Mattias vann första omgången och Kerstin andra.
Lördagen tog vi bara det lugn igen , var ute och gick. Tittade på film mm. Bl a en Tarantina film som jag inte visste vad det var och kan väl säga att jag inte kommer att prioritera att se nästa T-film så högt, fast i óch för sig kanske Pulp fiction skulle vara intressant att se.
Söndagen jobbade jag heldag dvs från 8:00 till 20:30 och vi hade absolut ingenting att göra. Så det blev till att sitta mycket och fick därmed ett ryggskott. Andreas och Johanna och Sarah åkte tillbaka till Bergen under kvällen. Mattias kunde nu flytta in i deras rum och Bengt o jag fick sova i "mitt sovrum" i natt. Skönt att ligga i en riktig säng igen...
Har varit helt underbart men jobbigt med alla barn, barnbarn och katter. Är så roligt om än inte alltid helt konfliktfritt. Men är tacksam för varje jul jag får fira med alla.

Alla paket var inte riktigt klara....

Lena demonstrerar hjärt- och lungräddning.

Emma gör hjärtkompressioner och Sarah hjälper också till

Natalie och Robin tävlar medan Emma tittar på

Mattias och Sarah undrar var katten är..

Mia, Julia, Natalie (med nacken hit) jag, Andreas o Sarah

Årets tomte i Hammenhög




En liten bildserie på Julia (kallas Sixten) när hon får sin julklapp från Sofia (Bengt)

Moster lägger sista handen vid maten.


Åke och Lena diskuterar HLR




Tomten kommer på besök.

Sarah var inte rädd för tomten.



RSS 2.0