Vecka 21-22, inregnad promenad, gökotta, Natalie besök.

Dessa 2 veckor har mest bestått av regn och dåligt väder. Brrr.
Men... 26:e maj var det ändå ganska fint väder och jag var ledig, även Yvonne var ledig så vi bestämde oss för att ta den där promenaden i Fyledalen som ännu inte blivit av. Vi gick hela vändan på båda sidor om ån, tyvärr har ju  avitsipporna nu blommat över men det var vackert ändå. Nu blommade istället orchideer bl. Lite fika när vi hade promerat var inte heller fel
Lördagen den 29 var Bengt nere hos Sven-Erik för att hjälpa till med nedmontering av vinsch. Pia och jag passade på att ta en rask promenad i skogen och längs stranden i Nybro...riktigt skönt, solen sken även om det var blåsigt. Efter fika hos dem så körde vi till Ystad för att titta på vinyltapeter, grovköket är på G och mattläggaren skulle komma på måndagen och tisdagen. Ska bli skönt när allt blir klart. Just nu får man t o m vara utan tvättmaskin några dagar under tiden.
Måndagen den 31 var det tänkt att Zenitha och Lena och jag skulle ta en dagsutflykt, vi skulle ta en del cacher samt äta lunch och fika någonstans. Nu blev det tyvärr inte så p g a det dåliga vädret, är ju inte så kul när det regnar och blåser att hoppa i och ur bil mm. Så det får bli fram i august istället
Onsdag morgon kl 06 var det dags för gökotta genom jobbet. Vi träffades i Norra promenaden för att äta frukost ute. Man var ju ganska betänksam då man gick och lade sig på tisdagskvällen, men som genom ett under förändrades vädret under natten och när klockan ringde 04.45 var det sol ute.
Det blev en härlig morgon och frukost tillsammans med 19 andra kollegor innan vi tog oss till sjukhuset för att ta tag i jobbet - var en härlig stämning hela dagen - vet inte men vädret spelar nog en stor roll.
Fredagen 4:e nu var det dags för Emma att börja med sin bromsmedicin -hon ska spruta sig intramuskulärt (i låret), tog en halv dos nu - men slapp ändå inte undan biverkningar, frossa och illamående. Stackars lilla vän.
Fredagen var också då vi skulle hämta Natalie. Mattias fixade detta och tog min cabbe för att hämta henne, det blev visst en sväng ut om till jakten och glass köp på vägen...
Kvällen ägnades åt kubbspel, badmintonspel och.
Jag har pysslat en del med att måla om stolar. Våra gamla kökstolar i furu, tänkte jag att de var bra att behålla, sköna att sitta på när man är många. Målar om dom i lila, grönt och rött - tänker ha dom olika färgerna i olika rum. Lammskinns sittdyner fullbordar verket. Återkommer med bilder när jag kommit så långt.
Lördagsmorgonen vaknade jag extra tidigt och kände mig så pigg och utvilad - smög ut och gick ut och gick runt hela Tomelilla, det var en alldeles underbar morgon.
Åt lite frukost med Bengt när jag kom hem. Vi bestämde oss för att köpa ett nytt lite enklare möblemang till vår uteplats, det i trä var så sjaskigt. Jag körde till Åbergs trädgård och handlade sommar blommor och planterad i krukor o ampel - så härligt att äntligen vara igång igen i trädgården.
Det roliga var att det gamla trä möblemanget hamnade vid häggen - skulle stå där och slipa på stolarna - men när det var där så blev det så fint därunder häggen, att nu har det fått en ny plats och vi har fått en ny favoritplats till frukost.
Mattias, Johanna och Natalie har roat sig med kubb, badminton, fotboll hela helgen.
Söndagseftermiddagen var det hårt att gå och lägga sig några timmar inför nattjobbet, men när man väl kom i säng så sov jag gott. Cykelturen till Ystad och jobbet gick som en dans. Det var ju en fantastisk kväll. Efter jobb till 02 i natt, sitter jag nu och äter frukost. Har precis målat en grön stol och nu är det dags att hoppa i säng och sova inför nattens jobb.  Fick bli hämtad idag eftersom det regnar - jo jag vet att det inte finns dåligt väder, men det finns gränser.....

Orchidee och smörblomma bl.a

Fika efter en skön skogspromenad

Smultronställe i FyledalenVår nya favoritplats till frukost.

Natalie

Mattias in action

Ungdomarna gillade också nya frukostplatsen

RSS 2.0