17 maj, och weekend i Helsingborg

17 maj Norges nationaldag.....suttonde maj, lillebror har bröllopsdag, Norges nationaldag....javisst...men nu har denna dag fått en helt annan betydelse...och det är inte positivt.
Tog bilen för att köra till plantskolor för att få tag på lite olika växter, ringer Emma när jag är i Stiby och hör hur det gått hos neurologen i dag.
Svaret var absolut inte det jag ville veta; hon har MS. Allt rasade samman för ett ögonblick och jag var osäker på att ens kunna köra bilen någonstans, körde upp till Stiby kyrka och satt en stund där innan jag ringde Bengt.
Nu har hon ju kanske inte så mycket symtom men alla vet ju allvaret i sjukdomen och att bot inte finns. Idag finns det dessutom en del bromsmediciner som hjälper till. Usch nä...man ska ju inte måla f-n på väggen men det är lätt hänt.
Så efter ett tag var det till att dra ett djupt andetag och bita ihop, klart att detta blir bra. Älskade unge - hade jag bara kunna bytt med dig. Det enda vi kan göra är att finnas tillhands.

Denna vecka har det av förklarliga skäl varit många formsvackor, men faktum kvartstår och nu får man göra det bästa av detta.
Hade bokat en hotell weekend med Pia och Sven-Erik i Helsingborg (dom har inte varit där så mycket) och när vi pausade i deras soffor efter 1maj vandringen väcktes denna tanke. Bokade in oss på Duxiana i varsitt enkelrum.
Körde härifrån fredag middag med varsin bil, Bengt har ju köpt en annan bil som barnen ska få låna och Emma visste inte om detta. Vi stannade i Dalby stenhål och åt en god lunch med kycklingspett och sallader, sedan körde vi till Lund och hämtade Emma på jobbet. Hon blev glatt överraskad när hon fick se den "nya" bilen. Så roligt att träffa henne och kunna göra henne så glad.
Vi körde till Helsingborg och var uppe om hos Emma och Robin och fikade. Därefter gick vi en liten sväng på stan innan Emma och Robin kom till hotellet för att äta mat tillsammans med oss. Vi var på Bishop Arms och åt krogmat.
Efter en god frukost var det dags att gå ut på stan en sväng igen innan vi åkte över till Helsingör. Pia och jag "parkerade" grabbarna på Clas Ohlssons så att vi kunde glida ut och in i klädesaffärerna utan suckar och onda ögon.
Vid 12-tiden åkte vi över sundet och möttes av ett fantastiskt väder. Sol och blå himmel och säkert 25 grader varmt. Blev att gå en sväng och sedan sätta sig på Gästgivaregården där vi såklart avnjöt smörrebröd med öl och snaps.
När vi åkte tillbaka till Helsingborg igen drog dimman in man såg inte handen framför sig, mötte en segelbåt på väldigt obekvämt avstånd.
Ikväll var vi på Haket och åt middag tillsammans med Emma o Robin också innan vi gick till en annan bar och drack varsin Irish coffee. Ungdomarna åkte hem och vi gick tillbaka till hotellet och  spelade en runda kort som undertecknad vann.
Söndagen; god frukost. Buss 219 ut till Sofiero där var orkide utställning som vi gick runt och tittade på rhodondendronen blommade sådär, vita blommade men inte alla lila. Men det är vackert därute. Vi hade sedan bestämt oss för att gå tillbaka till Helsingborg längs Landborgspromenaden en härlig vandring, upp och ner och med vackra utsiktsplatser.
Väl tillbaka i Helsingborg så blev det fika på en Italiensk fik med bruschetta med brie, kronärtskockor och parmaskinka MUMS. Sedan var det bara att packa sig hem igen. Kom hem 18:02 och skulle vara i Komstad 18:30 så det blev rusning in i duschen och sedan iväg igen.

Lunch vid Dalby stenbrott.

Dalby stenbrott

Smörrebrö i Helsingör

Dimman rullar in

Romservice på hotellet

Robin, Emma och "lilla" jag

En vacker rabatt i Helsingborg

2xPia och en stor rhodondendron

En alldeles underbar orchide som var mer blå i verkligheten och som växte utan jord.

Blev en ganska kul bild av detta konstverk tyckte jag. Från Sofiero

En ljuvlig vårrabatt på Sofiero

Gossen i det gröna....

Åavandring eller nåt...

Denna vecka har det nästan bara varit jobb på nätterna och sova och soffta på dagarna. Började med att jobba måndag, tisdag och onsdag natt, dessa 3 var lugna - hade bara lite instrument att göra iordning på måndagen. Sedan var jag ledig på torsdagen 13 maj, vilket är Bengts och min bröllopsdag. Vi hade båda varit på Eckerlunds och inhandlat nya kläder till varandra. Trevligt. Sedan var det dags att jobba natt igen på fredagen som den också blev helt lugn, slutade på lördagsmorgonen 8:30 åkte hem för att vila en stund. För denna dag var vi bjudna till Kerstin o Kenneth kl 13:00 för nåt som skulle vara åavandring och därefter grillning på kvällen. Vädrets makter var ju inte så nådiga, duggregn och en mera distinkt regnskur då och då. Nåväl vi gav oss iväg tillsammans med Kerstin och Hans och Ronny och Lillan, Egon och Kicki cyklade själva dit. Väl på plats hade dom ordnat så att vi fick välja vad vi ville göra bowla eller cykla dressin - alla röstade på att cykla dressin. Lunchen däremot intog vi hemma hos dem innan vi gav oss iväg. Det var inte kallt men det där duggregnet var väldigt ettrigt. Nåväl vi cyklade ut i Fyledalen hade nåt whiskystopp på vägen och på tillbakavägen använde vi banvaktarstugan därute för att fika i - det var skönt att komma inomhus lite och kunna ta av sig ytterkläderna och dricka varmt kaffe. Sedan var det till att cykla tillbaka mot Tomelilla igen. Allt gick bra.
Därefter bjöds vi på god middag med gott vin till. Var grillad kyckling, färsjärpar mm.
Kvällen avslutades vid 01 tiden då vi cyklade hem igen.
Nästa dag var det dags för arbete igen, hann dock gå ut och gå med Bengt 1,5 timme först innan jag körde till Ystad, denna eftermiddag var det fullt ös kunde sätta mig ner först kl 19:35 för att ta mig en fika - sen var det skönt att lämna över disk och packning och köra hem.
Måndagen har det inte varit så mycket aktiviteter Bengt rotar i grovköket och jag var iväg och köpte nya skor och lite annat.

Största delen av gänget på väg

Gullvivorna blommade invid banvallen
´
Det är riktigt kul att cykla dressin i allafall ut - då är det nerförsbacke

Lite mysigt i banvaktarstugan

Kicki blev svart om fingrarna av hanskarna som troligen inte var hennes

På väg hemåt vid blommande hägg

Egon i berättartagen......

Vecka 18, skulle blivit MC-tur Skåne runt men vädrets gudar är inte nådiga

Denna vecka har varit lugn på alla fronter inte jobbat så mycket och tagit det ganska lugnt här hemma också. Projekt grovkök är igång, men inte med någon större hastighet.
Torsdagen var lugn på jobbet så jag kunde gå hem 2 timmar tidigare, detta gjorde att vi hann städa nedre delen av huset, sedan blev det ju inte så mycket kvar till fredagen. På kvällen gjorde vi en god middag med avokado och räkröra till förrätt, och stekt ankbröst med svartvinbärssås, klyftpotatis och helstekta champinjoner. En flaska vin till fullbordade middagen. Låg sedan i varsin fåtölj och såg TV bara - lugn och skönt.
Lördagen var det tänkt att vi skulle vara på motorcykeln i Eslöv kl 09 för att sedan köra till Kivik och därefter till Trelleborg, nu blev det inte så eftersom de vi var inbjudna av tackade nej för att det var så regnigt och kallt, vilket dom och vi gjorde helt rätt i. Nu fick vi plötsligt en hel lördag oplanerad och allt. Körde iväg och inhandlade färs och kålhuvuden sedan sattes det igång med att göra kåldolmar i massor, nåja men många blev det i alla fall. Gott att ha i frysen och sedan vill nog Emma och ha en del. Under tiden rev Bengt ner lite tapeter och så i grovköket.
Söndagen bjöd på lite bättre väder, så det blev till att köra ut i Fyledalen igen och gå i dalgången som vi gjorde för någon vecka sedan, denna gång gick vi runt - först ena sidan bäcken och sedan den andra - fortfarande är det helt underbart därute med lövsprickning och vitsippor, kabbeleka, gulsippor och här och var ruggar med påsklliljor och pingstliljor.
På kvällen hade vi hastigt och lustigt bjudit hem Moster o Åke på middag, det blev älgkalvfärsbiffar med potatisklyftor och inlagda gröna tomater, asiagurka, mm gott. Till dessert blev det färsk ananas och melon. Men visst vi hade ju förrätt också som var rökt lax med en röra av creme fraiche, rödlök och röd stenbitsrom. Ja det var inte dumt. Öl och vin till gjorde sitt till.
Blev lite whiskyprovning också såklart.

Kan vara vildkörsbär?

sådär så det hoppar och far......

Ska bli en fin ormbunke så småningom

Ännu finns det massor av vitsippor

Vecka 17, Valborgsmässoafton

Mycket jobb denna vecka och 2 utbildningar. Har jobbat som vanligt denna vecka faktiskt 4 dagar vilket är ganska ovanligt för mig. I tisdags var det utbildning om ortopedi - skruvar och plattor nere på Bryggeriet efter jobbet. Trevligt att träffas utanför jobbet ibland, speciellt när man blir bjuden på god middag med vin till. Bengt fick ta bussen till Ystad och hämta både bilen och mig på kvällen. På fredagen (valborgsmässoafton) hade jag utbildningdag, först var det introduktion i ett nytt journalsystem som vi ska ha på jobbet och sedan var det utbildning på våra röntgen apparater och diatermiapparater. Inte så himla kul med utbildningsdag på valborgsmässoafton men vi kunde snåla in på pauserna och kunde komma hem i tid.
Helgen tillbringade vi i Nybrostrand. Fredagskvällen när vi kom ner till Pia o Sven-Erik fick vi saltsill, potatis, grädde och lök. Såååå himla gott. Sedan gick vi ner till stranden och tittade på bålet och hörde på kören som var där och sjöng. Det blåste hemskt och vinden gick rakt upp mot stranden, vi stannade inte så länge innan vi gick hem till dom igen och spelade kort till klockan 02.
Frukosten serverades vid 9 tiden, sedan körde Bengt o jag en sväng till Tomelilla och kontrollerade macken. Tillbaka till dom igen så åkte vi till Kåseberga och började gå därifrån tillbaka till Nybrostrand. Vi fikade några gånger på vägen. En alldeles underbar dag med solsken, visserligen blåst. Men så härligt att gå därnere hela dagen.
Eftermiddagen låg vi och vilade i sofforna. På kvällen grillades det hjortfile som åts tillsammans med potatisgratäng mm - ja sicken gourmetmiddag. Denna kväll var vi ganska matta så det blev bara lite prat innan vi hoppade i säng.
Efter frukosten på söndagen körde Bengt o jag hem igen. Vi tog cyklarna och cyklade en sväng upp om macken och vidare mot Sälshög blev faktiskt 1 mil av det. På eftermiddagen sov jag för jag skulle jobba på natten. Efter middagen så gav jag mig iväg till Ystad på cykel. var en jättefin kväll att cykla, natten var lugn på jobbet. På morgonen lämnade jag nya prover, ska på besök hos sjuksköterskan nästa måndag. Sedan cyklade jag hem igen, denna dag var inte lika bra, det blåste kraftigt jag fick till och med trampa i nerförsbackarna, men hem kom jag.
En skön helg. Idag börjar vårt projekt med grovköket.

Salt sill med allehanda tillbehör

2 Pior vid fikat

2 män som ibland blev långt bakefter.

Denna sten vill jag ha med hem till trädgården

Backsipporna blommar


RSS 2.0