Vecka 17, Valborgsmässoafton

Mycket jobb denna vecka och 2 utbildningar. Har jobbat som vanligt denna vecka faktiskt 4 dagar vilket är ganska ovanligt för mig. I tisdags var det utbildning om ortopedi - skruvar och plattor nere på Bryggeriet efter jobbet. Trevligt att träffas utanför jobbet ibland, speciellt när man blir bjuden på god middag med vin till. Bengt fick ta bussen till Ystad och hämta både bilen och mig på kvällen. På fredagen (valborgsmässoafton) hade jag utbildningdag, först var det introduktion i ett nytt journalsystem som vi ska ha på jobbet och sedan var det utbildning på våra röntgen apparater och diatermiapparater. Inte så himla kul med utbildningsdag på valborgsmässoafton men vi kunde snåla in på pauserna och kunde komma hem i tid.
Helgen tillbringade vi i Nybrostrand. Fredagskvällen när vi kom ner till Pia o Sven-Erik fick vi saltsill, potatis, grädde och lök. Såååå himla gott. Sedan gick vi ner till stranden och tittade på bålet och hörde på kören som var där och sjöng. Det blåste hemskt och vinden gick rakt upp mot stranden, vi stannade inte så länge innan vi gick hem till dom igen och spelade kort till klockan 02.
Frukosten serverades vid 9 tiden, sedan körde Bengt o jag en sväng till Tomelilla och kontrollerade macken. Tillbaka till dom igen så åkte vi till Kåseberga och började gå därifrån tillbaka till Nybrostrand. Vi fikade några gånger på vägen. En alldeles underbar dag med solsken, visserligen blåst. Men så härligt att gå därnere hela dagen.
Eftermiddagen låg vi och vilade i sofforna. På kvällen grillades det hjortfile som åts tillsammans med potatisgratäng mm - ja sicken gourmetmiddag. Denna kväll var vi ganska matta så det blev bara lite prat innan vi hoppade i säng.
Efter frukosten på söndagen körde Bengt o jag hem igen. Vi tog cyklarna och cyklade en sväng upp om macken och vidare mot Sälshög blev faktiskt 1 mil av det. På eftermiddagen sov jag för jag skulle jobba på natten. Efter middagen så gav jag mig iväg till Ystad på cykel. var en jättefin kväll att cykla, natten var lugn på jobbet. På morgonen lämnade jag nya prover, ska på besök hos sjuksköterskan nästa måndag. Sedan cyklade jag hem igen, denna dag var inte lika bra, det blåste kraftigt jag fick till och med trampa i nerförsbackarna, men hem kom jag.
En skön helg. Idag börjar vårt projekt med grovköket.

Salt sill med allehanda tillbehör

2 Pior vid fikat

2 män som ibland blev långt bakefter.

Denna sten vill jag ha med hem till trädgården

Backsipporna blommar


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0