Upptäckte en fin park i byn

En trevlig dag på jobbet här igen. Lite mindre att göra idag så var klar redan klockan 14:00, kunde därför gå ut på stan redan vid 15:00 tiden. Det är kallt häruppe  var tydligen mellan 5-8 minusgrader i morse, men det är soligt och lugnt så det är riktigt skönt.

Idag gick jag genom parken St Hanshaugen som jag rundar på morgnarna (känns för kusligt att gå där i mörkret) och vilken fin park, här var en fantastisk utsikt över hamnen mm. Sedan strosade jag omkring i stan - det finns hur mycket butiker som helst här, tyvärr har man inte råd att handla däremot.

Ikväll har packat och sedan bara läst och tagit det lugnt. Imorgon är det dags att dra hemåt igen, så är väl i Tomelilla vid 21-22 tiden. Skönt att komma hem till vardagen igen.

Lite foto från parken och min stadspromenad kommer här:

Utsikt från St Hanshaugen

Ett vackert träd i St Hanshaugen

Staty nedanför Pilestreddet park

Utanför Universitetsplassen

Dessa kedjeförsedda "skräck/skrot ödlor" passar Nordhaaks plass

Det gula trähus placerat uppe på en klippa mitt i centrala Oslo är väl lite pittoreskt. Bor förresten mitt emot det.

Tillbaka till Oslo

Så var det "äntligen" dags att jobba i Norge igen. Denna gång var det dags att åka tillbaka till Oslo, till Lovisenberg. Lite med skräck var det allt som jag återvänder, det var ju här jag var när jag åkte till Bergen och fick min hjärtinfarkt.
Har de senaste veckorna hemma försökt att se operationsavdelningen framför mig, men icke sa nicke. Kom ihåg gången in till sjukhuset och korridoren in till omklädningsrummet men resten var blankt, undrar om det är nån sorts förträngningsmekanism?

Kom hit igår, söndagen och kom fram till en strålande vackert Oslo, i blå skymningen. Lite kul med flyget var det för jag träffade en kirurg och en ortoped från Ystad - jätteroligt att träffa dom om än bara en liten stund på Gardemoen.

Denna gången har byrån inte lägenheter vid Majorstuen utan jag bor på ett lägenhetshotell bredvid slottet - man kan ju säga att man bor granne med kungen, ha ha.

Iallafall är det jättefint här. Har en ganska stort rum med nåt som kallas tekök, typ kokvrå. Frukost får jag nere i hotellet en stor buffé - nackdelen är att restaurangen börjar inte förrän kl 06:30 och jag har bara 20-25 minuter på mig att njuta av den eftersom det tar 30 minuter att gå till sjukhuset, en fin promenad längs en park, men det är uppförsbacke hela vägen.

Näväl när jag kom till jobbet idag så blev det en AHA känsla plötsligt mindes jag avdelningen och de flesta som arbetar där - var jättekul att vara tillbaka. Har haft en rolig men jobbig dag där, fick tom jobba övertid minsann.
Efter jobbet promenerade jag ner till Akersbrygge  och bara strosade omkring och njöt av det härliga höstvädret. Okej, okej det blev en tur in till Gallerian och lite shopping också - såklart.

När det började mörkna så gick jag hemåt och dukade upp min kvällsmat, salami, parmaskinka, oliver, brieost och stenugnsbakat bröd, detta sköljdes ner ed mineralvatten.

Nu är det godnatt -tror jag lägger mig i sängen och tittar på TV tills jag somnar. Mysigt.

Är det fint väder imorgon ska jag ut och fotografera lite fina statyer här i byn.


Rummet tagit från soffan mot sovalkov och "kök". Psst dom bäddar sängen till mig varje dag..

Blå skymningen när jag kom till Oslo i söndags

Norge och skyltar. Ristet breiflabb, undrar vad det är och hur det smakar....

Akershus i kvällssol, en vacker höstdag i Oslo

Båtarna ligger kvar....

Mellan alla lyktor med skyltar hänger det rosa BH:ar + lika många på andra hållet....

Längs denna park promenerar jag morgon  och kväll.




Äntligen 5 minuter över att blogga lite.

Usch så dåligt samvete jag får, är hur dålig som helst på uppdateringen här. Men här kommer lite i alla fall. Vecka 38 körde vi tillsammans med Kicki och Egon till Moseldalen och det finns att läsa om på resdagboken. Nåväl väl hemma igen så är det jobb som gäller  samt såklart en massa små utflykterhemma vid som är hur underbart som helst, bara en promenad räddar en dag.
Fredagen den 1 oktober fick Zenitha och jag äntligen till vår födelsedagstur med Lena. Vi startade i Ystad och hade lagt upp en rutt längs kustvägen mot Trelleborg, här plockade vi en rad cacher, vädret var härligt med solsken men blåsigt. Vi körde sedan upp till en gård som heter Idalagård för att äta lunch (kan varmt rekommenderas). Vi hade såklart inte bokat eller kollat hur länge man serverade lunch så var väl inte helt i fas med dom, men en hygglig kock fixade mat till oss, lammrostbiff med pumpa och rostade grönsaker. Pasta Carbonara med gräddsås. Hur gott som helst och i mysig miljö. Sedan körde vi tillbaka mot Ystad och plockade en del cacher till. Vi tog 13 stycken av 15, inte så illa.
Trädgården håller vi (läs Bengt) på att påtar i. Vi har planterat om lite och börjar få lite stil på det hela.
Vi har även varit på 20 års fest, skitkul!!! god mat och dans natten lång, fast vi orkade bara till 01:30.
Lägger in lite bilder också, sen är det dax att börja jobba strax. Ha det bra alla.

Lena och Zenitha vid Smygehuk.

Det blåste en del nere vid Smygehuk

Christinehofs slott i söndags. En vacker höstdag

I Christinehofs Ekopark

Våtmark som fascinerar alla sinnen

Morgonstund har guld i mun. Ganska fint blev det trots motljuset.

En rabatt är klar.

Helt plötsligt satt den lilla fågeln på min tvätt och jag kunde klappa den en lång stund.


RSS 2.0