Så har det gått 1½ vecka och det sa bara "swissssss"

Vecka 36 började med en ledig dag, det är ju inte dumt. Sedan på tisdagen bar det iväg till Ängelholm där vi (är med i en referensgrupp från jobbet som ska titta på operationsbord eftersom vi ska köpa nya) åkte upp till sjukhuset och fick en jättetrevlig guidning och visning på operationsavdelningen och borden då förståss. Avslutade med att äta lunch i sjukhusmatsalen.Sedan körde vi vidare till Halmstad och checkade in på hotell Mårtenson. Zenitha och jag delade rum. Vi hade ett nästan 2 timmar långt möte och diskuterade för och nackdelar med borden vi tittat på. Sedan gick Zenitha och jag ut och letade cacher, hittade några stycken och följde en multicach - där vi tyvärr gick bet på slutklämmen. Men vi fick en trevlig tur runt i Halmstads innerstad och tittade på många fina statyer. På kvällen gick vi på Pio och åt en delikat middag, hjortinnerfilé, med päronkompott, potatiskaka. Efter detta en creme brulé. Efter maten gick vi ut och tog en cach till utanför vårt hotell som vi inte kunnat ta under dagen pga mugglare. Efter en god frukost, tog vi en promenad upp till operationsavdelningen på Halmstad sjukhus, och fick även där trevlig guidning. Lunch på sjukhusmatsalen, stekt fläsk med löksås är det säkert 20 år sedan jag åt. Efter detta vände vände vi bilen hemåt och stannade på Hallandsåsen och fikade och diskuterade Halmstads operationsbord. Väl hemma var det bara in och äta lite, sedan var den linedance i Ystad.
Torsdag, fredag var det jobb. Fredagskväll på jobbet började jag få lite ont i magen, detta blev värre under natten och på lördagsmorgonen var det riktigt illa. Väntade i det längsta och hoppades att det skulle gå över men bestämde mig vid middagstid att åka in. Hoppades att det bara skulle vara en "fis på tvären" för vi skulle på stor tältfest på kvällen. Satt på akuten fram till 21:30 och under tiden togs det blodprover, CT-buk. Jag sov det mesta av tiden och frossade under 2 dubbla sjukhusfiltar fast jag hade fleecejacka knäppt upp i halsen. Sattes in på penicillin och fick åka hem igen. Söndagen kände jag mig bättre, inte lika ont och ingen frossa. Tog en lång promenad på förmiddagen och körde till jobbet. Fick såklart arbeta hela eftermiddagen i fullt ös så när klockan var 20:00 och nästa gäng kom in var jag helt slut i rutan.....Då ringde jag Emma eftersom hon ringt och sökt mig på jobbet. Hon hade fått utslag efter penicillin troligen och var helt utslagen och hade fruktansvärd klåda, hade även känning i halsen. Efter besök på akuten blev hon hemskickad med Tavegyl. Hon blev inte bättre och vi diskuterade om vi skulle köra dit upp. Men bestämde att vi tog det nästa dag, vilket vi också gjorde. Hon fick då fler utslag och kontaktade Vårdcentralen 2 ggr och fick så småningom tid så att fick träffa en "vettig" doktor som gav henne medicin och på måndagskvällen blev det bättre igen.
Tisdagen hade jag träff med Yvonne - det var längesedan sist. Vi gick en promenad här i Tomelilla i duggregn och avslutade med varm soppa hemma hos mig.
Eftermiddagen ägnade vi åt strykning och tvättning samt städning av ovanvåning och uterum, hastig och lustigt har vi bjudit hem släkten så att Mattias får träffa dem innan han åker på sin långresa.
Nu är det snart dags att åka och jobba, turen ska gå vi skoaffären för jag behöver nya höstskor eller nåt.
Ja trädgården jag......hmm har inte hänt så mycket som jag önskat av ovanstående orsaker men vadå - den ligger kvar.
Ha det bra, kram och sköt om er.

Detta ör bakre rabatten som vi höjer i framkanten för att den ska plana ut lite mer. Gatusten ska läggas i marknivå framför så att man kan klippa gräset bekvämt.

Gången i min perennrabatt med "egenhändigt" gjutna cementgångplattor.

Har gjort lite omplantering i i rabatten och delat på lite växter.

På en bro hittade vi en cach.

Så här glada blev vi då!

Zenitha blev gladast för det var hon som hittade den och de flesta andra.

Och så har Mattias "lånat" kameran och då blir det lite fräckare bilder....


Strosat i Skäralid, cyklat till Tosterup.

Denna vecka har det varit nattvecka, har jobbat tisdag, onsdag och torsdag natt. Hade bara nattjobb i tisdags så det har varit lugnt och skönt. Har även träffat Elisabeth min "hjärtsköterska", hon berättade att alla prover är bra och att det är kanon att jag håller vikten och tränar som jag gör så att jag kan uppehålla konditionen, superviktigt för hjärtat. Hon tycker dock att man ska gå på hjärtläkarens remiss svar och åka och få hjärtat röntgat i Malmö eftersom jag haft ont...så vi får väl se vad som händer. Annars har det inte hänt så mycket i veckan, eftersom jag sovit har Mattias och Bengt mest flyttat mer jord.
Jag har gjutit fler trampstenar till trädgården och gjorde även 2 fågelbad med hjälp av rabarberblad som blev riktigt fina. Det går sakta men säkert, imorgon ska det inhandlas fler röda murstenar så att vi kan fortsätta.
Lördagen hade Bengt och jag bestämt oss för att åka och gå på Söderåsen, vi skulle utgå från Skäralid. Vi bestämde oss för den norra rundan som var 7,4 km. En jättehärlig vandring genom bokeskog som var så grön att man nästan kunde tro att det var vår. Vi valde sedan att byta slinga och gå ner i dalen för att följa ån som gick därnere, spångad vandring djupt nere i en dalgång med stora rasmassor, orsakade av sönderfrusen sten. Väldigt mäktigt. Efter vandringen satte vi oss i solen med utsikt över en liten sjö och åt grillade kycklingben och pastasallad, satt verkligen fint då.
Sedan körde vi hem och hade tänkt ta med Johanna och Mattias till Friden pizzerian som ligger vid Mellby, tyvärr var det fullsatt så det blev återigen mat nere vid kiosken i Kivik, inte fel det heller men miljön är inte lika trevlig där.
Söndagen hade vi tänkt att jobba vidare i trädgården, men Pia och Sven-Erik tyckte att vi skulle cykla lika långt var och träffas vid Tosterup och dricka eftermiddagskaffe. Jamen, varför inte....trädgården ligger kvar till en annan dag och snart är det regn och rusk och snö och då vill man ju inte ut och cykla eller hur.....
Vi satt i skogen och hade utsikt till Hammarsbackar och hade även havsutsikt....härligt. Avsmakade även japansk whisky, fantastiskt god....
Vi hade även bakat och åt god sockerkaka (VM-kaka kallar jag den, fylld med vaniljkräm) och björnbärskaka med vaniljvisp....ja ja det var ju tur att det blev ca 2,5 mil på cykel....

Visst ser det lite vårlikt ut...

Nere i dalen var det spångat och här växte massor av ormbunkar och mossor.

Här är man högt uppe. Har den djupa dalen långt långt därnere.

Rasbrant..

Utsikt från Kopparhatten. Härifrån är det ca 90 meter ner till dalen.

Söndagens cykeltur.

Utsikt från fikastället.

Här hade Sven-Erik aldrig druckit sprit....men nu är det bara ett minne blott....Japansk whisky på skånsk mark.

Nybakta kakor...

Ett jättefint men dött träd och 2 små män

En liten fin sjö fanns där också, hade inte en aning om att den fanns där

Genade lite över åkert för att komma upp till vägen igen...

Det var ett tag sedan....

Ja det var ju ett tag sedan jag skrev här, men ibland är allt så tajt så nån tid att sitta och skriva och lägga in foto finns inte, det tar ju lite tid. Å andra sidan har jag istället använt www.resedagboken.se alias: tryde, där skrev jag och satt in foto om vår resa till Strasbourg.
Nåväl; resan hem från Norge gick bra, det var lite drygt att åka nattbussen, speciellt som den var full och man bara hade sitt säte att sova på men allt går ju. Kom hem till Sverige igen på lördagsförmiddagen vid 13:00 tiden sedan var det att börja tvätta lite och packa om, för klockan 06 på söndagsmorgonen åkte vi tillsammans med Kerstin och Kenneth till Strasbourg; se ovan.
Därefter har det var dags att arbeta igen; nåja på måndagen när jag äntligen kunde åka iväg och styrketräna igen (har ju inte gjort det på 3 veckor) så fick jag lite känningar i bröstet, och cyklade hem från rehab,  ringde till Bengt att han skulle köra hem så att jag kunde ta Nitro, jag tar inte det gärna själv. Efter samtal med sjukvårdsupplysningen så blev det beställt ambulans (det är nackdelen med detta; i och med att man haft en infarkt så är hela pådraget igång direkt). Blev väl omhändertagen och fick stanna över natten på AVA. Dagen efter fick jag göra nytt arbets-EKG som visade att jag presterade 20-30 % över vad som är normalt med tanke på ålder, vikt och kön, så allt var bra och jag åkte hem igen.
På helgen träffade vi Kicki och Egon, vi ska ju åka med dom till Moseldalen och fredagskvällen var enda kvällen vi kunde sammanstråla och bestämma lite. Lördagen var vi bjudna till Pia och S-E och som alltid trevligt sällskap, trevliga gäster, god mat och dryck. Sov ju över såklart och efter en frukost så gav vi oss ut på vandring vi gick ca 11km och lunchade på vägen. Trevligt och skönt.
Denna vecka så arbetar jag bara nätter; tisdag, onsdag och torsdag. Cyklat till och från jobbet i 2 nätter, idag blir det bil. Har även varit hos kranskärlssjuksköterskan och kollat mina prover; allt bra!!!!!!
Sen har vi också dragit igång ett nytt projekt i trädgården, Mattias och jag fick inspiration en dag så nu är det flyttning av jord på tomten som gäller.
Ha det bra alla

Dag 1. Hit ska en del jord flyttas och sedan ska det bli lite rinnande vatten där (förhoppningsvis)

Dag 1. Här skall jorden tas ifrån

Dag 2. Jorden är på plats.

Dag 2. Jorden borta, här ska läggas sten och flyttas buskar.

Foto från cykelspåret mellan Högestad och Borrie, fantastiskt fin kväll, och molnen höll tätt

Fint. Vilka vyer vi har här. Det gäller bara att se vad vi tittar på.

Utan för Bussjö, man skymtar havet i horisonten. Snart framme vid jobbet.

RSS 2.0