I Oslo igen

Ja det var länge sedan jag var här (både i Oslo och på bloggen). Hela Australienresan finns ju på Resdagboken, så den behöver man ju inte tjata om här.
Annars är livet helt ok, flyter på.
Har varit ute förra helgen och letat cacher i Sövde och Snogeholm, vi hade Zenithas GPS eftersom vi skulle kolla in den lite. Hittade 5 cacher i skogen med den. Vi såg även en stor flock dovhjortar. Det var jättehärligt väder och vi hittade alla cacher, Mattias hittade 2.
Efter vår promenad i skogen hade vi tänkt grilla korv och dricka varm choklad, ok choklad blev det men ingen korv eftersom  tändstickorna inte kommit med. Blev stekt korv när vi kom hem istället.
Jobbet i Ystad rullar på som vanligt, tänk att man kan vara borta 1 månad och så känns det direkt som att man aldrig varit borta.
Är just nu i Oslo, har jobbat i måndag till fredag och ska jobba måndag också. Helgen har varit riktigt vilsam och skön. Lördagen gick jag bara omkring i Oslo och njöt av det fina vädret, här händer mycket just nu inför VM i längdskidåkning som går nästa vecka (synd man inte är här då). Man bygger isskulpturer nere i stan, det byggs scener mm mm. Gick en sväng ner om Aker brygge och tog en mugg varm choklad sittandes utomhus på ett fårskinn, ja det är inte mycket som slår det.
Sedan tog jag tunnelbanan upp till Trinnevallen (ett litet skidområde 30 minuter med tunnelbanan från city) gick omkring där lite, men det började bli sent och då blev det kallare.
Idag tog jag tunnelbanen upp till Trinnevallen tidigt, hyrde skidor och åkte ut i det underbara vädret, med fantastisk utsikt över skogar. Gjorde så många ¨åk som möjligt på mitt 2 timmars liftkort. Nu är det mys i soffan, lägenheten är städad och väskan packad. Efter jobbet är det till att åka tillbaka hem igen.
Mattias, Johanna och Bengt vid en cachgömma i Sövde

Johanna och Mattias vid en cachgömma vid Snogholmssjön

Snö i Oslo

Isskulptur på Karl Johan

Grön backe i Trinnevallen Oslo

Holmenkollen, det är en pistmaskin som står uppe i backen.

Vallare eller åkare som testar glid på skidor inför VM
Psykning har redan börjat. Se svenska kommentatorer kommentera norsk seger på svensk TV - står där.


Nationalteatern får ny utomhusscen inför VM


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0