Dramatik på hög nivå....

Tuff dag på jobbet igen, fick ta en extra akut patient + att jag fick stanna kvar lite längre och avsluta en operation, men FAN vad det är kul. Idag hade Bengt åk hem igen, så idag fick det bli en långpromenad på andra sidan Nidelven, det var jättevarmt när jag gick ut från sjukhuset men inte direkt sol. Gick längs Bakklandet och man känner sig nästan på ett museum med alla dessa små fina trähus, gamla skyltar mm. Under tiden jag gick där så gick brandkår, polis och ambulans ut med full styrka in mot centrum och svart rök kom över älven. Det visade sig att några studenter tänkt grilla på taket på ett studenthem kanske 5 våningar högt och vinden tog tag i grillen och glöden och tuttade fyr i taket och på vinden. Väldigt mycket dramatik alltså, vet inte om någon blev skadad, hoppas inte det. Det är bara 2 kvarter från där jag bor och det är ju ganska kritiskt med alla dessa trähus. Nåja regnet som kom nu hjälpte ju till att släcka i alla fall. Ett glas vin och lite kallskuret blev fin avrundning på denna dag. Sedan blev det till att steka pannkakor till lunch i morgon.

Nu lite gammalt igen: åavandring som Bengt och jag hade den 28 maj. Vi startade hemma hos oss med frukostbuffé. Sedan började vi gå ut mot reningsverket där vi hade lite lekar och lite tilltugg, vi fortsatte sedan vår vandring ut till "grodkärret" i Kverrestad här fikade alla på sin medhavda matsäck och lite fler lekar blev det innan vi återvände till Tomelilla. Kaffepaus hade vi i närheten av kolonierna, sedan var det dags att skiljas för lite rast och vila innan det var dags för kvällens fest var hos Egon och Kicki, god mat och dryck såklart, en annan gick hem tidigt för att orka jobba på söndagen.

Allt från Trondheim idag, nu väntar sängen och TV-tittande....mys!!

Bengt visar hur man håller kvar en apelsin under hakan, går ju sådär....

Här gäller det att flytta apelsinen från en till en annan....inte så lätt

Fika stund ute vid "grodkärret"

Fikastund vid kolonierna

Bakklandet

Bryggan i Trondheim

Bryggan till höger och Bakklandet till vänter - röken från branden kommer från höger.

Elden är i bortre huset, bak i bilden.

Ser ni brandmännen uppe på taket bakom det gula huset.

Gatorna bakom pensionatet där jag bor.

Kommentarer
Postat av: mia

fina trähus..men farligt vid brand...

fixar en mor o barnplanta till dig det blir flera nya varje år så det är inga problem...men skulle du vilja ha en som är lite större direkt så kan du köpa den som krukväxt och plantera ut, går alldeles utmärkt för det har jag gjort med min stora som var på bilden...men den är bara härdig här nere i skåne.

ha det gott

Mia

2011-07-08 @ 10:46:28
URL: http://waldemarsikomstad.blogspot.com
Postat av: Johanna

Hej:-)

Vad roligt att läsa massa och se bilder vad ni har haft för er:-)

Vi längtar ENORMT tills nästa vecka då vi åker till er!



KRAMAR!

2011-07-08 @ 21:37:21
URL: http://johannamariastrand.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0