Ullared..

Sitter i Trondheim och nu har man ju lite tid över så man kan uppdatera er som läser här. Bengt har varit på besök här uppe sedan igår, jättekul att få lite sällskap men tyvärr (eller) så jobbade jag över 1,5 timmar igår och blev ledig först kl 17 men då träffades vi och grillade korv nedanför Nidarosdomen vid Nidelven. Jobbet är jättekul och alla är väldigt trevliga, har mycket att göra men ändå alltid tid när en skåning behöver hjälp och råd. Operationerna är intressanta och väldigt givande, nåt som också är jättekul är att jag hittills har jobbat med enbart kvinnliga kirurger både inom urologi och endokrinologi och fantastiskt duktiga sådan också, en var förövrigt svenska från Göteborg så det är väldigt givande detta här. Kommer förmodlingen bara att jobba dagpass eftersom jag inte har kärlkirurgi och barnkirurgi med i bagaget och här kan allt hända, ambulanshelikoptern landar utanför fönstrena flera gånger per dag.....och många gånger är det någon som snabbt måste opereras. Nåja nog om jobbet nu...
Bengt har fått hela dagen på sig att strosa omkring och se staden han glömde dock kameran så bilder från staden får komma senare när jag hinner se mer av stan. Vi möttes idag på samma ställe som igår med engångsgrill 14:50 norska kronor (fantastiskt billigt och det bästa är att dom funkar också) där grillade vi bbQ kryddade grillbitar som vi åt med potatissallad och till drack vi ett gott Torresvin. På torget ikväll var det bl a den tjej som sjöng eurovisionslåten för Norge, folket verkade ha gått man ur huset säkert mycket på grund av att det är fantastiskt fint väder här just nu.

Så lite gammal historik; ett veckoslut i maj 19-22 så hade Pia S och jag kidnappat våra män, orderna var badskor, badkläder och kläder för stadsvandring. Kl 05 körde Bengt o jag till Nybrostrand och hämtade upp Pia och Sven-Erik, sedan bar det norrut via Sturup (för att lura i dom en stund att vi skulle ut och flyga). Vid Hallandsåsen stannade vi för att äta frukostmackor sedan körde vi vidare mot Ullared, Bengt var ganska snopen och gillade väl inte helt idén, men med sillamackor, öl och besk löser man många problem. Vi fick shoppat en del sedan körde vi till stugan vi hyrt och installerade oss där. Vi hade bokat badtunnan 2 timmar på kvällen och det var nästan en magisk kväll. Dagen efter körde vi till Falkenberg och bodde på Strandhotellet där, gick bara omkring och myste i stan och hade det allmänt skönt. Var och simmade i saltvattenbassängen och bara var....härligt. Studentbalen var på hotellet och vi fick se många vackra klänningar och stiliga ungdomar denna kväll. På vägen hem därifrån åkte vi över till Helsingör och åt lunch och shoppade lite innan vi kom tillbaka hem efter en härlig helg.

Bengt grillar korv i Trondheim

Undrar hur långt det är från Tomelilla

Nidarosdomens fasad

Fika utanför Ullared

Lite shoppat blev det allt.

Jordgubbar och champagne och papparazzi.

En fantastisk kväll i Ullared

En fin kväll i Falkenberg

Bröllopsparet

Pia på fina Marsten.

På Marsten

Jag ute på Marsten

Vid lågvatten kan man gå ut till Marsten, vilket varmt rekommenderas.

Allt för idag, godnatt. Kanske nya bilder imorgon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0