Oslo och finn 1 fel på toaletten.

Ja då var man tillbaka i Oslo och Lovisenbergs diakonala sykehus. Trevligt ställe, alla är så vänliga och tycker att det är roligt att man kommer dit och jobbar. Här är just nu ganska mycket "köpefolk" både svenska och norska. Det är kanske det som gör att dom har sånt tålamod med oss vikarier.
Jag hade även denna gång med chokladkakan med kokoskola, den uppskattas här av alla så nästa gång ska dom beställa vikarien med kakan (ha, ha, ha).
Denna veckan har jag hittills pysslat med ortopedi, hallux valgus, artroskopier i knän och skuldrer, ganglion mm mm. jätteroligt, otroligt bra flyt så att 5 patienter är klara redan vid 12 tiden, utan stress. Det negativa är att eftermiddagen fram till 15:30 blir  ganska seg, det tar inte jättelång tid att plocka fram till salen nästa dag.

I Oslo är det kallt...ca 10-15 minus grader. Man vaknar till ordentligt under den dagliga morgonpromenaden som tar ca ½ timme. Ikväll gick jag ner till Byporten som ligger vid centralstationen för att sedan strosa längs Karl Johan hem ikväll blev ca 1½ timmes promenad i kyla och blåst, brrrr.

Det är ett riktigt slappar liv jag lever här, promenad till och från jobbet, lite matlagning sedan är det TV-tittning, läsning och åter TV-tittning i sängen tills det är natt dags, frukost serveras nere i matsalen och rummet är städat och sängen bäddad när jag kommer hem.


Hotellet jag bor på ligger som innan uppe vid slottet m a o ganska centralt. Det är ett bra hotell, med lägenheter. Fräscht och lagom stort. Dock finns ett fel på toaletten se själva:


Finn 1 fel........

Ha det gott i vinternatten.

Bergen.

Efter en 5 dagars jobbevecka, vilket är ovanligt att jag har så åkte jag i fredags iväg till Bergen. Ville passa på att hälsa på Andreas, Johanna och Sarah i helgen före att jag skall jobba i Oslo. Kom dit sent på fredagskvällen och Andreas var och hämtade mig, när vi kom hem till dom så var Sarah uppe, hon hade fått magsjuka och kräkts precis innan Andreas körde iväg mot flygplatsen. Barn är ju fantastiska så hon var ganska pigg fast klockan var närmare 01, jag passade på att ge henne lite presenter som jag hade med, traktor och spel. Hade köpt lite tidningar till Andreas och Johanna, samt sojakulör (önskemål från Andreas). Pga Sarahs sjukdom så fick hon sova i deras säng, på så sätt fick jag ett eget rum och kunde verkligen sova ut, är ganska länge sedan jag sovit till 9:00. På lördagen blev även Johanna sjuk, med jätteont i magen och hon kräktes massor av gånger. När Sarah skulle sova middag passade jag och Andreas på att köra iväg och handla mat och även kasta lite skräp.
Hela lördagen slappade vi bara i sofforna och gjorde inget speciellt mer än läste och tittade på TV. Riktigt skönt även om det hade varit bättre att "tjejerna" varit friska.
Söndagen gick också i slappandet tecken, nu var båda bättre, men Sarah hade lite feber. Vi åt frukost och sedan bakade jag kokoskaka att ta med till jobbet i Oslo. Efter lite fika var det dags att skjutsas till flyget. Alltid sorgligt att skiljas från dom, men det dröjer inte så länge innan vi ses...ska ju hit igen i jul.

Johanna sjuk, Sarah mindre sjuk och Andreas ser på TV

Alltid lika fascinerad av deras fina utsikt från matbordet

Bäbisen, Sarah och farmor i en liten mysstund i soffan.

När pappa klipper Sarah på låtsas är det jättekul.

Sarah tullar (skojar på norska)

Familjen Strand/Lindström

Busungen

Lite kos innan det är dags för Sarah och sova middag...

Uppslukad av min importerade tidning

Molnigt över Hardangervidda, men otroligt vackert

Testar

Mammas tekniska förmåga är kanske inte på topp. Men nu ska vi se om detta fungerar.
Välkommen till facebook! :)

Höstdagar.

Tiden bara rusar iväg. Det är fullt ös hela tiden - men med skön vila mellan varven.
Efter Norgeresan med lite jobb så blev det lediga dagar härhemma, var riktigt skönt. Hann med att ändra om i garderober och fixa lite till i trädgården. Sedan har det varit mycket kul: bland annat var det Rockabilly fest på Hill Bill farm. Ett liveband som heter Jukeboxers spelade bara gamla godingar så det var fullt ös på dansgolvet hela kvällen ända till klockan var 02 och det var dags att ta bussen hem igen. Vi fick Cajunmat där Gumbo (soppa med kyckling), revben, potatissallad, kyckling allt kryddat med Cajunkryddor. Desserten var en riktig höjdare; brödpudding med whiskysås och vaniljglass MUMS!!!
På söndagseftermiddagen åkte vi ner till Pia och Sven-Erik för promenad längs havet och korvgrillning som lunch, det var en helt underbar dag...
I fredagskväll åkte vi till Malmö och träffade Emma på XXXLutz (en ny möbelaffär som öppnat i Ikeas gamla byggnader) det var vi och 10 000 till kändes det som, nåja inte riktigt, blev faktiskt lite besviken på den affären. Mycket kul att se men allt för dyrt att handla och det fanns inte så mycket av små mysiga saker att köpa.....Men det blev middag där för en ganska billig peng. Dock köpte vi bestick för 159:00 och STORA vinglas för 19:00 styck, men det var ju öppningserbjudande och billigt.

I lördags var det Österlen lyser i bl a Tryde. Från stationen i Tomelilla och hela vägen till Trydeby var det upplyst med marschaller, det sas att det var 800 stycken; en trevlig promenad på 1½-2 timmar innan vi gick hem till Kerstin o Hans och fick en god middag.

Annars är det mest trädgårdsarbete, vi ska försöka få iordning ialla fall en sida på framsidan med sten....fattades täckduk igår annars hade det varit klart i princip.

Har massor av fåglar här just nu som älskar svarta solrosfrön, dom äter 2 hela behållare om dagen....här har varit; sidensvansar, bergfinkar och faktiskt domherrar (flera år sedan som vi såg sådana i vår trädgård)

Resten av detta år kommer också att gå i raketfart: jag ska snart till Bergen för besök, sedan vidare till Oslo och jobba. Därefter flyttar Emma och vi ska måla och fixa hennes lägenhet, sen blir det Bergenbesök för ett julfirande i jultid igen och strax är det nyår och sedan väntar Australien. Ska försöka återkomma igen strax här.


Håller med Johanna om att det är kul med feedback. Tack Mia som skriver lite då och då.

Havet låg spegelblankt i soldiset

Fika dax!

Sidensvansar i grannens TV antenn

Domherre i trädgården

Frostnupen morgon; underbart vackert bara man ger sig tid att se

Samma morgon som ovan

8 ton sten som ska flyttas hit och dit

Inte nog med att den ska flyttas den ska tvättas också. Se vilken skillnad!

RSS 2.0