Ambulanstur, kortspel och promenad i vitsippebacke vecka 16

Tjoho sicken vicka!! Ledig som bara den, jobbade bara natten mellan tisdagen och onsdagen och då jobbade vi inte ens. Men...en annan kände sig ändå halvvissen på morgonen. Har hållt på att jobba i trädgården eftersom vädret var osannolikt bra ända tills på onsdagen då vi fick ett bakslag som hette duga....hagel och snö - stora som tumvantar.
Torsdagen körde Bengt och jag ut i Fyledalen för att reka där han skulle lämna Yvonne och mig för vår promenad, men då vi körde från Fyledalen fick jag tryckkänsla över bröstet som inte försvann med min Nitrospray. Körde in till Vårdcentralen i Tomelilla och EKG togs kvickt och lätt och det konstaterades att där inte var förändringar....men inte var det slut med det, nä då. Venflon sattes och ambulans tillkallades för att transportera mig till akuten i Ystad och provtagning. Efter 3 timmar där kunde vi återvända hem och fortsätta dagen som om ingenting hade hänt. Var även och dansade partnerdans på kvällen.
Fredagen bjöd vi hem Kerstin och Kenneth för whiskyprovning och sedan grillning och kortspel senare under natten. Trevligt.
Lördagen körde Bengt och jag till Ystad för att hitta en ny tvättmaskin som inte låter som ett reaplan. Hittade en sådan och körde sedan runt och tittade på plastmattor mm eftersom projektet som ska startas nu är grovköket. På kvällen var vi bortbjudna till Jönssons, champagne och löjromtoast bl a som förrätt var helt superbt. Sedan blev det grillat och till dessert nån form av mördeg med chokladkräm. 
Vi spelade sedan kort natten lång igen.
Söndagen blev det till att köra med mossrivare i trädgården och räfsa och fortsätta "vårbruket". Men vi tog oss i alla fall tid att köra ut till Fyledalen och promenera längs ån och njuta av alla vitsippor, gulsippor och vårlökar.
Efter middag i kväll hanns det även med en tur med stavarna.

Hagelskur

Snöflingor eller tumvantar.

Fyledalen på våren

Längs ån

Underbar vitsippebacken

Helt ok utsikt från vårt fikaställe

Ooops har det redan blivit vecka 16

Ja det var ju ett tag sedan man var här. Varför kan man undra; tja har jobbat mycket 3 veckor i Oslo på Legevakten - var ett trevligt ställe, hoppas man kommer tillbaka dit. Sedan har man ju jobbat som tusan hemma också för att kunna få ihop till 4 lediga veckor UTAN att ta semester. Har varit i Skottland 3-12 april tillsammans med Pia och Sven-Erik men detta finns att läsa om på resedagboken - under alias tryde.
Nåväl tänkte uppdatera framförallt Andreas och Johanna om vad som händer här nere - var ju faktiskt och hälsade på dom också en helg i mars mellan jobbveckorna i Oslo. Alltid lika trevligt - och alltid lika jobbigt att lämna dom igen. Denna gången hyrde jag bil så att vi kunde köra runt lite och handla, bl a fick Johanna några timmar att gå igenom lagret på Stoff & Stil medan Andreas och jag handlade mat.
Nu är det dock lite lugnare igen - hade så mycket planer inför helgen - och så börjar den där j-la nerven som klämmer in ca 1 gång om året att ge sig till känna på lördagen och då är det bara att lägga sig ner gärna på golvet. l
Nåväl fredagen kom Emma ner hon skulle lämna bilen så Bengt kan se över den inför besiktningen och när jag slutade jobbet hämtade jag Natalie så hon också kom hit. På fredagskvällen blev det hastigt och lustigt bestämt att vi skullet och bowla så det gjorde vi och hade trevligt. Sen blev det TV-tittande och godisätande.
Lördagen så började med att vi städade lite - tills min nerv i ryggen började ge sig till känna - och då finns inget annat att göra än att lägga sig ner.
På kvällen var vi hos moster och Åke dom firade 45 årig bröllopsdag - kul att ligga i en soffa och äta  varmrökt lax. Bilresan hem då jag körde var inte helt enkel, men hem kom vi.
Söndagen hade vi tänkt köra ut och ta lite cacher och ryggen var bättre så vi gav oss iväg tillsammans med Kerstin och Kenneth, först fick vi lämna Natalie i Ystad tyvärr för hon hade fått feber och orkade inte följa med. Johanna och Mattias var också med.
Jag använde stavarna för att försöka skona ryggen så mycket som möjligt men var gång vi stannade fick jag lägga mig ner och försöka bli lite smärtfri - när vi grillade korv satt jag i alla fall när vi åt, resten av tiden låg jag på bänken.
Vi hittade 6 cacher av 6 så det var bra utdelning, alla var nöjda och glada, fast Johanna retade sig på att hon inte hittade någon.
Hemma igen blev det lite kortspel sedan tittade vi på SVT play en av Stieg Larsson filmer.
Idag måndag har ryggen blivit bättre, började dagen med att styrketräna 1 timme på rehab, veckohandla  och sedan gav jag mig ut i det fina vädret och startade upp trädgården.
Jag tycker alltid det är lika kul när det blir sådär vårfint, har varit och köpt lite nya blommor till krukan på framsidan.

Natalie - en underbar tjej, nästan alltid lika glad.

Stilstudie på Mattias klättring - Kenneth undrar om han också kommer över.

Kerstin hittade "naturstavar" att gå med.

Denna ställning var bra - då försvann smärtan.
i
Vid en cach, någonstans mellan Snogeholmssjön och Sövdesjön.

Blåsipporna blommar i alla fall i min trädgård.



Violer, pärlhyacinter blommar. Gullkrage och påskliljor är inte riktigt i blom. Rabarberna är på G!!!

Vi har fått "nya grannar" - skator i vår hägg.

Äntligen kan man torka tvätt ute - och veden till nästa vinter är på plats.


RSS 2.0