Skoterhelg i Umeåtrakten.

Blev bestämt att vi skulle åka upp med YCC-are (Yamaha Customer Club) för en skoterhelg i Umeåtrakten. Tipset kom från Bosse och Leena som vi träffat via resdagboken och även 1 gång i somras.
Vi tog ett tidigt flyg till Stockholm och träffade Bosse och Leena där samt 2 andra par från Stockholm och 1 par från England. Tog därefter nästa flyg till Umeå, här blev vi mötta på flygplatsen av en massa glada människor som också skulle vara med på denna träff. Bagaget stuvades in bl.a i en Ragnsells bil, ha ha. Vi åkte bil till Selet och fick där våra skotrar. Så här blev det av med paltorna och på med värmeställ och skoteroverall och sedan iväg. Bagaget transporterades vidare till Kronlunds där vi skulle bo.
Vi körde längs och på Vindelnälven till Kronlunds, verkligen härligt vit gnistrande snö och solsken kunde inte vara mycket bättre. Vi körde även något varv på en skotercrossbana. Sedan bar det av "hemåt" mot Kronlunds, nu är det ju så att de flesta vägar ser lika ut i snön så efter vissa problem hittade vi tillbaka. Eva och Tommy hade varit uppe på Kronlunds och satt bilarna och mött upp oss ute med skotrar sedan men hade vissa problem att hitta tillbaka dit, nåja men allt ordnade sig till slut.
Vi fick våra rum och satt och myste lite innan vi badade vedeldad badtunna och bastade. Sedan var det dags för middag inne på själva huvudbyggnaden. Här var det uppdukat buffé med allt möjligt gott, till detta vin och öl.
Lite whisky och småprat på kvällen innan det var läggdags, var inte alls dumt att komma i säng, vi hade ju varit uppe sedan kl 04.
Klockan 8:00 var det frukost, massor av god mat igen och sedan ca 10 var det dags att ge sig iväg, när väl alla fått igång sina skotrar. Vi körde ut på Vindeln igen men även i skog och mark på olika skoterstigar. Var och körde upp till Skällberget som var ganska brant, här fanns ett torn som vi klättrade upp i och hade därifrån en vidunderlig utsikt över skog och berg.
Lunchen denna dag skulle ätas ute och den fixade en kille som heter Micke alldeles ypperligt tillsammans med Ingela. Det blev älgskav och hjortskav och hemmagjord aioli och bröd. Sedan kokekaffe och Pollykarameller till.
Vi såg även renhjordar, trevligt. Vi körde tillbaka hem på olika skotervägar. Jag fick också prova lite idag på skön och upp till vårt boende - kul - fast jag behöver öva mer för att få upp farten tror jag.
Väl tillbaka var det lite eftersnack med öl och vin innan det var dags för badtunna. På vägen dit halkade jag och slog verkligen i ända och nacke men som tur är blev det inga allvarligare men (tror jag) än blåmärke.  Som kvällen innan var det buffé med massa god mat bl. a rökt renhjärta (mums).
Upp kl 07 på söndagen för att packa och äta frukost. Bagaget fick åka sopbil till skoteruthyrningen och vi gav oss iväg till Torrberget vi skotercrossbanan där vissa fick leka av sig lite till. På Torrberget var det en stuga där vi köpte burgare. Sedan blev det till att köra till uthyrningen och återlämna våra skotrar, lite vemodigt för vi har ju haft himla kul.
Vi åkte till en mc-shop i Umeå och tittade lite innan vi blev skjutsade till flygplatsen. Här blev det kramkalas och ett hejdå till våra nya norrländska bekantskaper. Tack för i helgen, hoppas vi träffas igen. Bosse och Leena hade kollat att det fanns en geocach utanför flygplatsen så iväntan på att checka in bagaget gick vi ut och tog den tillsammans med dem.
I Stockholm blev det sedan nytt kramkalas och tack för helgen, innan vi åkte vidare ner till Skåne, kan lova att väskorna bara sattes innanför dörren och  vi dök i säng och sov. En härlig, rolig helg med många nya trevliga bekantskaper. Tack!

Bagagevagn modell större.

Skoteruthyrningen.

Utsikt från bönpallen på en skoter.

Bosse 

Dressade för badtunnebad.

Här bodde vi.

Micke är igång med lunchen

Mys på skotern.

Full fart över isen

På skogsstigar, nerför Skällberget

Renhjord.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0