Julmarknad i Tyskland 26-29 november

Vet inte om jag fick åka, men jag frågade inte så jag fick inte nej iheller... Nåja åkte iväg på torsdagen och hämtade upp Pia och Sven-Erik kl 07 i Nybrostrand. Vi hade bokat färja över via Gedser - Rostock. Där åt vi av Pias goda mackor med mycket mums, mums i. Väl framme provianterade vi i Rostock och så klart blev vi lika stressade som alla andra svenskar att vi for in i första bästa spritaffär och shoppade loss. Nåja nån tia hit eller dit spelar kanske inte så stor roll men ändå...
Vi körde lite runt i Güstrow innan vi hittade ut till hotellet (att det låg i utkanten var väl en överdrift - mitt ute i ingenstans är närmare sanningen). Efter att vi packat in våra grejor så körde Bengt och Sven-Erik tillbaka till "stan" för att köpa kex och ost. Detta visade sig vara lättare sagt och gjort, men dom kom i allafall tillbaka med en bit ost och bullar nåt annat hittade dom inte i "stan". Under tiden dom var i väg så provade vi ett vin av dom vi köpt. Inte helt fel.
Buffén som var kvällsmat var helt ok, kyckling och fisk var huvudrätt sen fanns det en massa salladstillbehör, rörer av olika slag mm.
Spelade lite Plump på kvällen som vanns av Sven-Erik tror jag.
Efter frukost som var helt ok, gick vi tillbaka till rummet för att förbereda oss för dagen. Det knackade efter en stund på vårt rum och utanför stod 2 tokar (nej tomtar heter det ju) med muggar i hand. Vi hade kvällen före fått en plastflaska som var plomberad och endast fick brytas i nödfall och detta var just ett sådant. Kära nån dom höll på att skrämma slag på både oss och dom andra hotellgästerna. När vi hämtat oss och fått i oss av nödfallsdrickan sp återgick vi till att förbereda oss för dagen.
Fredagen hade vi bestämt oss för att besöka julmarknaden i Rostock. Tog en taxi från hotellet och in till centrum, kostade bara 5 euro för alla, prisvärt. Gick omkring lite i byn, var i kyrkan en stor mastodont och tittade och tände ljus för nära och kära. Därefter gick vi till järnvägsstationen och tog tåget till Rostock ca 35 euro fram o tillbaka för alla. Ca 0,5 km att gå från stationen till centrum, kom in på ett torg och gick omkring där innan vi blev för hungriga och slank in på en restaurang där vi åt snitzel och jag tog tomatsoppa. Sedan gick vi ut och samtidigt började det regna ganska rejält så vi var väl inte helt entusiastiska över julmarknaden, vädret kan ha spelat roll. Vi shoppade inget men det blev i alla fall en mugg med glühwein innan vi tog tåget hem, ganska våta. Som tur var hade vi lite att värma oss med på tåget också. Taxi tillbaka till hotellet och sedan buffé och plumpspel som ikväll vanns av Bengt.
På lördagen var det fint väder och sol, så vi gick då till natur och djurparken som låg en liten bit från hotellet. Väldigt trevlig park med rådjur (eller nåt liknande) som man gick ibland. Vildkatter, lodjur och vargar. Det var väldigt trevliga gångar (klättervägar) bland djuren som gjorde det till en trevlig promenad. Ugglor fanns i en stor bur likaså ekorrar mm. Inomhus fanns det sedan fiskar och en vattentunnel där man gick under vattnet. Trevligt. Lite öl och vin och frukt innan vi gick hem var inte fel. Tillbaka till hotellet, åt vi lite mackor som vi gjort under frukosten och lagade lite kaffe. Sedan var det dags att packa ner badkläderna och gå till Oasen ett badland som också låg på gångavstånd och som även det ingick i vår hotellvistelse. Här fanns en simavdelning och en mera badavdelning med jaccuzi, jetström mm. Man kunde även simma ut en sväng. En bar såklart och massa solstolar där man kunde ligga och relaxa och dricka öl och glühwein. Inte fel.
Buffé igen på kvällen och plump som vanns av denna (Pia) med krossande siffror. Helgrekord. Och än så länge så är jag då oslagen.
Söndagen körde vi norrut mot Rostock till Calles som inte skulle ha öppet, men som det visade sig skulle ha i alla fall mellan kl 11:30 - 16. Men när vi körde in där vid 11 tiden kom det även 2 bussar och minsann då var där öppet i alla fall. Ja och här shoppade vi för allt vad vi kunde så att bilen blev full - och sen blir kanske vi det. Båten tillbaka till Gedser och sedan bilfärd hemåt. Stannade till vid Triangeln i Ystad för att äta pizza och det fick vi om än efter lite längre tid, strömmen gick nämligen för dom, stackare. Men den kom tillbaka så småningom så vi fick våra pizzor och kunde köra hem och packa ur bilen och hoppa i säng

Picknick på båten

Picknick på rummet

Middag på kvällen

Tokar - nä tomtar

Varg

Ugglor

Är detta månne ruggugglor????

Rolig vandring inne bland djuren

Förkrossande seger för denna!!!!!!!!!!!!!!


Kommentarer
Postat av: sonen

haha... så ägda...

2009-12-04 @ 20:29:22
URL: http://www.wildlifevision.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0