17 maj, och weekend i Helsingborg

17 maj Norges nationaldag.....suttonde maj, lillebror har bröllopsdag, Norges nationaldag....javisst...men nu har denna dag fått en helt annan betydelse...och det är inte positivt.
Tog bilen för att köra till plantskolor för att få tag på lite olika växter, ringer Emma när jag är i Stiby och hör hur det gått hos neurologen i dag.
Svaret var absolut inte det jag ville veta; hon har MS. Allt rasade samman för ett ögonblick och jag var osäker på att ens kunna köra bilen någonstans, körde upp till Stiby kyrka och satt en stund där innan jag ringde Bengt.
Nu har hon ju kanske inte så mycket symtom men alla vet ju allvaret i sjukdomen och att bot inte finns. Idag finns det dessutom en del bromsmediciner som hjälper till. Usch nä...man ska ju inte måla f-n på väggen men det är lätt hänt.
Så efter ett tag var det till att dra ett djupt andetag och bita ihop, klart att detta blir bra. Älskade unge - hade jag bara kunna bytt med dig. Det enda vi kan göra är att finnas tillhands.

Denna vecka har det av förklarliga skäl varit många formsvackor, men faktum kvartstår och nu får man göra det bästa av detta.
Hade bokat en hotell weekend med Pia och Sven-Erik i Helsingborg (dom har inte varit där så mycket) och när vi pausade i deras soffor efter 1maj vandringen väcktes denna tanke. Bokade in oss på Duxiana i varsitt enkelrum.
Körde härifrån fredag middag med varsin bil, Bengt har ju köpt en annan bil som barnen ska få låna och Emma visste inte om detta. Vi stannade i Dalby stenhål och åt en god lunch med kycklingspett och sallader, sedan körde vi till Lund och hämtade Emma på jobbet. Hon blev glatt överraskad när hon fick se den "nya" bilen. Så roligt att träffa henne och kunna göra henne så glad.
Vi körde till Helsingborg och var uppe om hos Emma och Robin och fikade. Därefter gick vi en liten sväng på stan innan Emma och Robin kom till hotellet för att äta mat tillsammans med oss. Vi var på Bishop Arms och åt krogmat.
Efter en god frukost var det dags att gå ut på stan en sväng igen innan vi åkte över till Helsingör. Pia och jag "parkerade" grabbarna på Clas Ohlssons så att vi kunde glida ut och in i klädesaffärerna utan suckar och onda ögon.
Vid 12-tiden åkte vi över sundet och möttes av ett fantastiskt väder. Sol och blå himmel och säkert 25 grader varmt. Blev att gå en sväng och sedan sätta sig på Gästgivaregården där vi såklart avnjöt smörrebröd med öl och snaps.
När vi åkte tillbaka till Helsingborg igen drog dimman in man såg inte handen framför sig, mötte en segelbåt på väldigt obekvämt avstånd.
Ikväll var vi på Haket och åt middag tillsammans med Emma o Robin också innan vi gick till en annan bar och drack varsin Irish coffee. Ungdomarna åkte hem och vi gick tillbaka till hotellet och  spelade en runda kort som undertecknad vann.
Söndagen; god frukost. Buss 219 ut till Sofiero där var orkide utställning som vi gick runt och tittade på rhodondendronen blommade sådär, vita blommade men inte alla lila. Men det är vackert därute. Vi hade sedan bestämt oss för att gå tillbaka till Helsingborg längs Landborgspromenaden en härlig vandring, upp och ner och med vackra utsiktsplatser.
Väl tillbaka i Helsingborg så blev det fika på en Italiensk fik med bruschetta med brie, kronärtskockor och parmaskinka MUMS. Sedan var det bara att packa sig hem igen. Kom hem 18:02 och skulle vara i Komstad 18:30 så det blev rusning in i duschen och sedan iväg igen.

Lunch vid Dalby stenbrott.

Dalby stenbrott

Smörrebrö i Helsingör

Dimman rullar in

Romservice på hotellet

Robin, Emma och "lilla" jag

En vacker rabatt i Helsingborg

2xPia och en stor rhodondendron

En alldeles underbar orchide som var mer blå i verkligheten och som växte utan jord.

Blev en ganska kul bild av detta konstverk tyckte jag. Från Sofiero

En ljuvlig vårrabatt på Sofiero

Gossen i det gröna....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0